عباسی: آماده ایم برای کشورهای دیگر نیروگاه بسازیم

۲۱ فروردین ۱۳۹۲ | ۱۵:۳۱ کد : ۱۹۱۴۷۹۳ سرخط اخبار

رئیس سازمان انرژی اتمی از پیشنهاد ایران به برخی کشورها برای ساخت نیروگاه اتمی در داخل ایران با سرمایه خود و فروش برق آن خبر داد.

فریدون عباسی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دوم سیما در ابتدا با اشاره به زلزله در منطقه کاکی استان بوشهر گفت: این زلزله هیچ اثری در تاسیسات نیروگاه اتمی بوشهر نداشته است. چرا که نه فقط نیروگاه در حال تولید برق و اتصال به شبکه نبود، بلکه در صورت کار هم، طراحی نیروگاه بوشهر به گونه ای است که در برابر بیش از 8 ریشتر زلزله هم مقاومت دارد.
وی افزود: از شهریور 1390 راه اندازی مقدماتی این نیروگاه آغاز و در شهریور 1391 نیروگاه به توان اسمی یعنی 1000 مگاوات رسید، در این 6 ماه هم به صورت مرتب کار کرده و آزمایش های لازم بر اساس استانداردها انجام شده است.
عباسی زمان پیش بینی شده تحویل نیروگاه به بهره بردار ایرانی را اسفند 91 ذکر کرد و گفت: به علت پاره ای اشکالات ترجیح دادیم تا تحویل به تعویق بیافتد و در این فاصله پیمانکار اقدام به وارد کردن تجهیزات مورد نظر ما برای تعویض کرد.
اهم اظهارات رییس سازمان انرژی اتمی را به نقل از مهر بخوانید؛
*این تجهیزات بیشتر مربوط به ژنراتور نیروگاه می شود که چند بار مشکل پیدا کرده بود، در مجموع امیدواریم که تا آخر فروردین این مشکلات برطرف و ضمن تحویل نیروگاه به طرف ایرانی، برق نیروگاه به شبکه وصل شود.
* مسائلی که در راه اندازی اولین نیروگاه اتمی ایران رخ داد موجب کسب تجارب خوبی شد که تجربه لازم فنی برای زمان بهره برداری از نیروگاه را به آنها داد.
* رغبت بخش خصوصی در سرمایه گذاری برای ساخت تجهیزاتی مانند شتاب دهنده ها بیشتر است اما این رغبت در مورد نیروگاهها کمتر است. ما نباید انتظار داشته باشیم که بخش خصوصی وارد این موضوع شود ولی به برخی طرف های خارجی پیشنهاد دادیم که در ایران نیروگاه با سرمایه خودشان بسازند و برق آن را بفروشند. بعضا هم خودمان در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کنیم تا تجربه بیشتری در ساخت و بهره برداری نیروگاهها پیدا کنیم.
*درخصوص مصوبه مجلس برای تولید 20 هزار مگاوات برق هسته ای هم ما اقدامات خود را از زمان تصویب این مصوبه با اولویت راه اندازی بوشهر و کسب تجربه از آن شروع کردیم و در ادامه باید جای استقرار یا ساختگاه ها را مشخص می کردیم که خود این کار مطالعات مختلفی را نیاز داشت.

* ما 16 ساختگاه را مشخص کردیم که بیشتر باید در مکان هایی با دسترسی به آب و با فاصله مناسب از مناطق مسکونی باشند، مکانهایی در حاشیه خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر از جمله این محل ها بودند البته خود ساختگاه بوشهر ظرفیت برپایی تا 6 نیروگاه را دارد.
*ما پیش بینی ساخت دو رآکتور 1000 مگاواتی یا بالاتر در آینده نزدیک در بوشهر را می کنیم، ما با روسها تجربه کار را پیدا کرده و همکاری خوبی داشتیم بنابر این یکی از انتخابها می تواند روسیه باشد. پیشنهادهایی هم از شرکت های خارجی داشتیم که اعلام می کنند ما سیاسی نیستیم بلکه تاجریم، از این روی مجموعه ای از تبادل اطلاعات تخصصی بین شرکت های داخلی و خارجی انجام شده است و امیدواریم گشایش سیاسی هم صورت بگیرد.
* دو شرکت عمده غیر از شرکت مادر تخصصی نیروگاهی هستند، یکی از آنها طراحی و ساخت نیروگاه 360 مگاواتی را به عهده دارد و علاوه بر آن ما در سال 91 شرکتی جدید با 200 نفر نیروی متخصص را تاسیس کردیم که ماموریت ساخت نیروگاههای قدرت 1000 مگاوات و بالاتر از آن را به عهده دارد.
*شرکت مجری ساخت در اراک که کارش تمام شود به کمک این دو شرکت خواهد آمد. ما به کمک بخش خصوصی یک انسجام مدیریتی ایجاد کردیم که در تکلیف 20 هزار مگاوات برق هسته ای زمینه سازی شود و امیدواریم با تامین اعتبار لازم در مجلس و پشتیبانی دیگر وزارت خانه ها این کار را بتوانیم زودتر انجام دهیم.
*گاز نیروگاه های شمالی توسط یکی از همسایگان شمالی در زمستان گذشته قطع شد و مشکلات تامین سوخت مایع و حمل و نقل در آن موقع ارزش برق هسته ای را مشخص کرد .بنابراین بهتر است در سبد انرژی کشور تنوع انرژی وجود داشته باشد از طرف دیگر اگر قیمت نفت و گاز افزایش یابد که در این چند سال افزایش یافت، برق با سوخت فسیلی گران در می آید.
* ویروس های رایانه ای چیزهای واقعی هستند، دشمن خطوط لوله گاز را هدف قرار می دهد، دام آلوده و بذر مشکل دار تولید می کند که جنگی بیولوژیک است یا خرابکاری صنعتی در نفت و گاز می کند. ولی ما هم ورزیده تر می شویم و آماده ایم به کشورهای دیگر برای جلوگیری از خرابکاری های صنعتی خدمات بدهیم.

کلید واژه ها: نیروگاه برق بوشهر مگاوات کردیم که نیروگاه به سرمایه انرژی تجربه


نظر شما :