اعلام آمادگی ایران جهت ادامه مذاکرات

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ | ۱۸:۴۱ کد : ۱۹۱۶۲۵۵ سرخط اخبار

مذاکره کننده ارشد ایران با اشاره به دیدار چهارشنبه شب خود با کاترین اشتون در استانبول گفت: گفت وگوهای دیشب همانطور که خانم اشتون هم در پایان دیدار اعلام کردند مفید بود.

به گزارش ایسنا،سعید جلیلی در کنفرانس خبری در محل کنسولگری ایران در استانبول ادامه داد: قرار شد با ایده های جدید برای موضوعات متقابل تعامل بیشتری صورت گیرد و گفت وگو ها را ادامه دهیم.

وی هم چنین با اشاره به منطق مشخص و ابتکارات روشن و اقتدار ملی، منطقه ای و بین المللی ایران اظهار کرد: بر این مبنا گفت وگوهای هسته یی با شش قدرت جهانی انجام شده است.

وی با اشاره به مذاکرات آلماتی 2 گفت: ما براساس طرحی که در مذاکرات مسکو ارائه کردیم خواستیم که 1+5 پاسخ طرح جامع ما را در آلماتی 1 ارائه کنند اما تا برگزاری این مذاکرات 8 ماه طول کشید و در آن مذاکرات پیشنهادهای ارائه کردند ما در آلماتی 1 برای پاسخ به پیشنهاد آنها اعلام آمادگی کردیم و کمتر از یک ماه پاسخمان را دادیم؛ در آلماتی 2 اعلام کردیم که ایران آماده است بر مبنای ابتکار عمل هایش و اقتدار ملی، منطقه ای و بین المللی که دارد هم در زمینه طرح جامع آنها و هم گام های مشخص توافق های را داشته باشیم.

جلیلی ادامه داد: بعد از دو روز گفت وگوی مفصل در آلماتی 2 آنها به این جمع بندی رسیدند که باید به پایتخت هایشان بروند و مشورت کنند و قرار شد ظرف چند روز خانم اشتون جمع بندی 1+5 را به من اعلام کند البته این چند روز حدود 40 روز به طول انجامید تا اینکه خانم اشتون اعلام آمادگی کردند مواضع 1+5 را به من اعلام کنند و در این راستا بر دیدار روز چهارشنبه (25 اردیبهشت) توافق شد.

مذاکره کننده ارشد ایران اظهار کرد: قرار شد دو طرف با ایده های جدید بر موضوعات مورد نظر تعامل بیشتری صورت دهند و گفت وگوها ادامه یابد.

جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری و تاثیر آن بر مذاکرات هسته یی گفت: دفاع از حقوق ملت ایران بخصوص حقوق هسته یی یک نگرانی ملی است؛ کسی که در انتخابات ریاست جمهوری پیروز می شود، باید از ظرفیت این انتخابات استفاده کرده و از حقوق ایران دفاع کند.

وی ادامه داد: کشورهایی که حقوق مسلم ایران را انکار می کنند باید بدانند که دستیابی به فناوری هسته یی برای ایران حقی قانونی و غیرقابل انکار است و باید این حقوق را بپذیرند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه نباید حقوق مسلم ایران انکار شود، افزود: بسیاری از کشورهای موجود در جامعه بین المللی از حقوق ملت ایران دفاع می کنند جامعه بین المللی باید حقوق هر ملتی را بپذیرد.

جلیلی در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسید فکر می کنید پیشنهاد مسکو همچنان بر جای خود باقی است و آیا ممکن در مسیر مذاکرات به بیانیه تهران بازگردید، گفت: ما به مسکو پیشنهاد جامعی ارائه دادیم تا در همه زمینه ها به یک توافق جامع برسیم. در آلماتی آنها پیشنهاد دادند به جای شروع یک طرح جامع بیایم با یک گام شروع کنیم و در آلماتی 2 ما پاسخ دادیم. برای آن گام هم می توان حرکت متقابلی را شروع کرد اگر متوازن و متعادل باشد.

مذاکره کننده ارشد ایران افزود: در صحبت های دیشب بر روی اینکه این گام ها را با چه ایده های می توانیم متوازن و متقابل کنیم، تاکید شد. ما همیشه گفتیم برخی وقت ها فرصت هایی ایجاد می شود که اگر آنها از آن استفاده نکنند آن فرصت از دست می رود؛ مثل بیانیه تهران که شما به اشاره کردید.

جلیلی گفت: در بحث بیانیه تهران در حضور وزرای خارجه و نخست وزیران کشورهای ترکیه و برزیل این بیانیه امضا شد و این یک فرصت برای آن موضوع بود. تمام بحث بیانیه تهران این بود که چگونه سوخت 20 درصد تامین شود اما آنها به جای استفاده از این فرصت رفتند و قطعنامه 1929 را صادر کردند در مقابل ایران بر مبنای حقوق مسلم خود در ان .پی تی سوخت 20 درصد را تولید کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت: این در حالی است که آنها در آ لماتی 1 تمام بحث شان این بود که بیایم درباره تولید سوخت 20 درصد در ایران گفت وگو کنیم توصیه ما همیشه این بوده وقتی این فرصتها را از دست می دهید ملت ایران در مسیر پیشرفت قانونی خود متوقف نمی شود و امیدواریم با توجه به تجربه بیانیه تهران درباره پیشنهاد ما در آلماتی 2 تعامل کنند و به گونه ای برخورد کنند که بعدا مجبور نشوند بیایند و در همین زمینه در مذاکرات با ما صحبت کنند.

جلیلی تاکید کرد: پیشنهاد ما در آلماتی 2 سازنده بود و آنها برای مشورت بر روی آن و جمع بندی توافق داشتند بنابراین این پیشنهاد یک فرصت برای همکاری است و امیدواریم بتوانند زمینه استفاده لازم از این فرصت را فراهم کنند.

جلیلی درباره بحران سوریه گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه هر گونه راه حل نظامی را محکوم کرده و تاکید داشته است سوریه تنها یک راه حل داشته است و آن دموکراسی است که از طریق گفت وگوهای ملی و انتخابات شکل گیرد.

وی ادامه داد: همه باید زمینه لازم را فراهم کنند تا دولت، مردم و همه گروه های مختلف برای گفت وگوهای ملی سوریه آماده شوند و پس از آن باید کمک شود تا انتخابات لازم برگزار شود. درباره مسئله سوریه تنها مردم سوریه باید از طریق گفت وگوهای ملی در انتخابات تصمیم بگیرند.

مذاکره کننده ارشد ایران درباره دوره بعدی مذاکرات ایران و 1+5 اضافه کرد: خانم اشتون گفتند که گفت وگوهای دیشب طولانی، مفید و سازنده بوده و من هم تاکید کردم در این گفت وگوها ایده هایی مطرح شد که چه کنیم دید گاه ها را به هم نزدیک تر کنیم؛ قرار شد درباره این دیدگاه ها تامل بیشتری شود.

جلیلی افزود: در این گفت وگوها تاکید شد که مذاکرات ادامه یابد. ما آمادگی لازم را داریم که گفت وگوها را هر زمان که آنها بخواهند ادامه دهیم این گفت وگوها می تواند قبل و بعد انتخابات ادامه پیدا کند زیرا که این موضوعات ملی و فراجناحی است و مورد پیشیبانی همه مردم و گروه های سیاسی قرار گرفته است. بر همین مبنا قرار شد برای ادامه گفت وگوها در تماس باشیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اظهارات مقامات آمریکایی مبنی بر ناامید خواندن پیشنهادات ایران در آلماتی 2 ادامه داد: اختلاف اساسی میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا دیرینه است این اختلاف به زمان گذشته باز می گردد اختلاف از این جا ناشی می شد که ملتی می خواست آزاد باشد اما آمریکا می خواست که مردم از یک دیکتاتور تا آخرین روز دفاع کنند. با سقوط دیکتاتوری و ظهور یک نظام مردم سالار دینی در ایران آمریکا به مقابله با ملت این کشور پرداخت.

وی در ادامه اظهاراتش افزود: آمریکا هر آنچه که در توان داشت در مقابله با مردم ایران استفاده کرد در همین راستا از دیکتاتور دیگری مانند صدام پیشتیبانی کرده و در طول هشت سال جنگ تحمیلی بیشترین پیشیبانی ها را از عراق کرد تحریم های اقتصادی را بیش از 30 سال که علیه مردم ایران تحمیل می کنند؛ تحریم های اعمالی از سوی آمریکا علیه ایران چیزی نیست که مربوط به امروز و یا دیروز باشد این تحریم ها در دهه 60 در دهه 70 و امروز نیز وجود دارد.

جلیلی اضافه کرد: این مشکل آنهاست که ملت ایران از حقوق خود دفاع می کنند و آنها ناامید می شوند. ملت ایران نه تنها از حقوق خود دفاع می کند بلکه در پرتو مقاومت خود به پیشرفتهای چشمگیری دست یافته است اتفاقا این پیشرفت ها در حوزه هایی است که فشار بر ملت ایران بیشتر است. به طور مثال در بحث هسته یی علیرغم فشارهای آنها ایران جزء ده کشور جهان است که به فناوری هسته یی به طور کامل مبتنی بر ظرفیت های ملی دست یافته است. در زمینه نفتی نیز اینگونه است.

وی خاطر نشان کرد: امروز خود آنها اعتراف می کنند براساس آمارهای ارائه شده از سوی مراکز بین المللی رشد علمی ایران در سال 2012، 11 برابر رشد متوسط علمی در جهان بوده است به هر حال امروز این موضوع غیرقابل انکار است که جمهوری اسلامی ایران توانسته در پرتو مقاومت به پیشرفت های قابل توجهی دست یابد اکنون این آمریکا است که باید به ایران بگوید که آیا کماکان می خواهد با یک نظام مردم سالار دینی مقابله کند و متحدان خود را از میان دیکتاتورها انتخاب کند؟ این مسئله برای آمریکا هزینه بر است زیرا اکنون در نزد ملت های جهان و منطقه روزبه روز منفورتر می شود.

مذاکره کننده ارشد هسته یی ایران خاطرنشان کرد: هر روز دیکتاتورهای متحد آمریکا توسط ملت هایشان نفی و طرد می شوند ما این مسئله را درباره دو متحد اصلی آمریکا یعنی بن علی و مبارک دیده ایم اکنون آمریکا به جهان و مردم خود باید موضع خود را اعلام کند که آیا کماکان با ملتهای آزاد و خواهان دموکراسی مقابله و از تروریست ها و دیکتاتورها حمایت می کند؟

ادامه دارد..

کلید واژه ها: آلماتی آمریکا مذاکرات


نظر شما :