ظریف به آمریکای لاتین می رود

۱۶ مرداد ۱۳۹۵ | ۲۰:۴۹ کد : ۱۹۶۱۹۶۸ سرخط اخبار
هیات اقتصادی متشکل از بخش خصوصی با حضور و همراهی ظریف - وزیر امور خارجه کشورمان - به پنج کشور آمریکای لاتین سفر می کند.
 
به گزارش ایسنا اتاق بازرگانی ایران هیات اقتصادی را که متشکل از فعالان بخش خصوصی در صنایع و زمینه های مختلف اقتصادی است از ۳۱ مرداد تا ششم شهریور به پنج کشور آمریکای لاتین (کوبا، نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی و بولیوی) اعزام خواهد کرد. هیات اقتصادی که قرار است محمد جواد طریف، وزیر امور خارجه کشورمان آن را همراهی کند.
 
در این سفر در زمینه های مختلفی از جمله خدمات فنی مهندسی، معدن، پتروشیمی، فراورده های نفتی، دارو و تجهیزات پزشکی، کشاورزی و صنایع غذایی، لجستیک و حمل و نقل دریایی و امور بانک مذاکرات و ملاقات های رو در رو بین طرفین پیش بینی شده است.
 
به بهانه این سفر و حضور هیات اقتصادی ایران در آمریکای لاتین نگاهی داشته ایم به اقتصاد پنج کشوری که قرار است میزان هیات ایرانی باشند.
 
آمریکای لاتین از جمله مناطقی در دنیا است که در سال های اخیر تحولات اقتصادی زیادی به خود دیده است و اقتصادهای نوظهور در آن رشد کرده اند. البته شرایط اقتصادی امریکای لاتین از نیمه دوم ۲۰۱۵ تا کنون قدری تغییر کرده است و بر اساس داده های بدست آمده اقتصاد این منطقه بر اساس بررسی ها در این مدت ۱.۲ درصد کوچک شده است اما نکته اساسی این است که رشد اقتصادی امریکای لاتین متوقف نشده است.
 
نگاهی به اقتصاد پنج کشوری که میزبان هیات ایرانی خواهند بود
 
کوبا به کشور شکر یا «کاسه شکر» شهرت دارد. اقتصاد این کشور بیشتر دولتی است و اکثر نیروهای آن توسط دولت استخدام می شوند اکثر صنایع و کارخانه ها نیز به دست دولت اداره می شود و قیمت اکثر کالاهای مصرفی شهروندان در این کشور توسط دولت تعیین می شود.
 
همچنین نرخ تورم در این کشور در سال ۲۰۱۵ حدود ۴.۴ درصد بوده است و ۱.۵ درصد از جمعیت این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند. نرخ بیکاری نیز در کوبا سه درصد است.
 
ایران از ژانویه ۲۰۰۶ تا کنون برای تقویت روابط خود با این کشور سند همکاری را در هاوانا به امضا رساند.
 
ایران و کوبا سعی دارند روابط تجاری متقابل خود را به ویژه در زمینه نفت و شکر گسترش بدهند. همکاری های صنعتی در زمینه صادرات منسوجات، همکاری های آموزشی و تحقیقاتی، خرید نیکل و فروش ورقه های آلومینیوم و پروفیل به کوبا از جمله برنامه های ایران است.
 
دو کشور همچنین سعی دارند همکاری های خود را در زمینه بنادر و کشتیرانی و صنعت حمل ونقل زمینی گسترش بدهند.
 
نیکاراگوئه مقصد دیگر هیات تجاریِ ایرانی در امریکای لاتین است. اقتصاد نیکاراگوئه بیشتر بر بخش کشاورزی متمرکز است. نرخ تورم در این کشور ۷.۴ درصد است و ۴۴.۷ درصد از جمعیت آن زیر خط فقر زندگی می کنند. به همین خاطر است که نیکاراگوئه جزو کشورهای کمتر توسعه یافته و فقیر امریکای مرکزی به شمار می آید.
 
این کشور مدت هاست که خصوصی سازی و اصلاحات بازار آزاد را آغاز کرده و اکنون در حال گسترش آن است. طبق آمار رسمی بانک جهانی، رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۵ معادل ۴.۹ درصد بوده است.
 
مقصد بعدی هیات ایرانی کشور اکوادور است منابع نفتی، منابع معدنی و همچنین کشاورزی از جمله مهترین مزیت های اقتصادی اکوادور است و از این جهت می تواند بازار مناسبی برای محصولات کشاورزی ایران باشد.
 
اقتصاد اکوادور در سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۴ به دلیل بالا رفتن قیمت نفت به رشد متوسط ۴.۶ درصدی رسیده است. این کشور اقتصاد خود را بر پایه صادرات نفت، موز، میگو، طلا و دیگر کالاهای کشاورزی اداره می کندو در واقع بزرگترین صادرکننده موز در جهان است. 
 
اما بعد از اکوادر مقصد بعدی هیات ایرانی کشور شیلی است. بانک جهانی، شیلی را جزو پردرآمدترین کشورهای جهان دانسته است. این کشور در آمریکای لاتین جزو باثبات ترین و ثروتمندترین کشورها به شمار می آید. رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۴ برابر با ۱.۹ درصد بوده است.
 
در نهایت بولیوی مقصد آخری سفر هیات تجاری ایران خواهد بود. بانک جهانی بولیوی را کشوری در حال توسعه برآورد کرده که درآمدی در سطح متوسط دارد.
 
نقره، قلع و کاکائو تنها مهمترین مزیت های اقتصادی بولیوی است. در حال حاضر این کشور برای توسعه اقتصادی خود به صنعت معدن و گاز طبیعی روی آورده است.

کلید واژه ها: هیات اقتصادی اکوادور آمریکای لاتین


نظر شما :