در دیدار هیئت دولت با مقام معظم رهبری

روحانی: اگر مذاکرات با ۱+۴ موفق باشد، می‌تواند شرایط را عوض کند

۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۶:۳۰ کد : ۱۹۸۵۶۸۶ اخبار اصلی خاورمیانه
رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر مذاکرات با ۱+۴ موفق باشد می تواند شرایط را عوض کند، گفت: اگر گفتگوها ناموفق باشد، به مسیر خود ادامه خواهیم داد.
روحانی: اگر مذاکرات با ۱+۴ موفق باشد، می‌تواند شرایط را عوض کند

دیپلماسی ایرانی: اعضای هیئت دولت به ریاست حسن روحانی، رئیس جمهوری کشورمان صبح امروز با مقام معظم رهبری دیدار کردند.  

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آقای روحانی رئیس جمهور در سخنانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در کمک به آسیب‌دیدگان زلزله کرمانشاه در سال ۹۶ و سیل سال ۹۸، از استمرار خودکفایی در برخی بخشها از جمله در تولید گندم خبر داد و خاطرنشان کرد: به‌رغم تحریمها، در ذخیره و تأمین کالاهای اساسی در شرایط خوب و اطمینان بخشی قرار داریم.

آقای روحانی با اشاره به نوسانات در بازار کالا و ارز در سال گذشته، گفت: با وجود تلاشهای همه‌جانبه آمریکا برای جلوگیری از صادرات و واردات کالا، توانستیم در بازار تعادل و ثبات ایجاد کنیم.

رئیس‌جمهور با تجلیل از صبر و مقاومت ملت ایران در برابر فشارها گفت: امروز در سطح جهانی آمریکا به عنوان یک پیمان‌شکن منزوی شناخته می شود و از لحاظ حقوقی، اولین بار در دو نوبت آمریکا را در مجامع حقوقی جهانی محکوم کردیم.

رئیس‌جمهور، تحریمهای آمریکا را اقدامی تروریستی دانست و خاطرنشان کرد: امروز آمریکا دست به تروریسم اقتصادی علیه همه ملت ایران و کودکان و زنان و مردان ایرانی زده است.

آقای روحانی با اشاره به گامهای متقابل ایران در کاهش تعهدات برجامی گفت: مسیر صحیح و درستی را در کاهش تعهدات انتخاب، و تأکید کرده‌ایم صبر ما حدی دارد و در برابر بی‌تعهدی آنها نمی توانیم تعهد کامل بپذیریم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر مذاکرات با ۱+۴ موفق باشد می تواند شرایط را عوض کند، گفت: اگر گفتگوها ناموفق باشد، به مسیر خود ادامه خواهیم داد.

آقای روحانی افزود: قدرتهای جهانی می‌دانند که در صورت تحریم کامل نفت و به صفر رساندن صادرات نفت ایران، آبراههای بین المللی نمی تواند امنیت سابق را داشته باشد، بنابراین فشار یکجانبه علیه ایران نمی تواند به نفع آنها باشد و امنیت‌شان را در منطقه و جهان تضمین نمی کند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات بانک مرکزی و بخش اقتصادی دولت برای ایجاد آرامش در بازار گفت: قیمت ارز تا حدی متعادل شده، ضمن اینکه نسبت به تأمین کالاهای اساسی و ضروریات زندگی مردم اطمینان داریم.

آقای روحانی افزود: آمارها نشان می دهد از اردیبهشت ماه امسال، تورم نقطه به نقطه و ماهانه رو به کاهش است.
رئیس‌جمهور سیاست دولت را فروش فرآورده های نفتی به جای فروش نفت خام اعلام کرد و افزود: برای این کار پالایشگاه های موجود را توسعه داده و پالایشگاه های جدید ایجاد خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور گفت: در قدم اول توانستیم در زمینه نفت گاز و گازوییل خودکفا شویم و به صادرات برسیم و امروز هم در زمینه بنزین خودکفا شده و بنزین صادر می کنیم.

آقای روحانی ادامه داد: باید مصرف بی رویه بنزین را کاهش دهیم که چارچوب مناسبی را در شورای عالی هماهنگی اقتصادی برای این هدف، تصویب کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور با اشاره به دستور رهبر انقلاب درباره تغییر و اصلاح ساختار بودجه خاطرنشان کرد: هر چند در این مورد مقداری تأخیر داریم اما تحریم فرصتی برای تغییر ساختار بودجه به وجود آورده است.

آقای روحانی از کاهش بیکاری خبر داد و با اشاره به توسعه نقش‌آفرینی شرکتهای دانش‌بنیان گفت: گردشگری نیز ۴۳ درصد نسبت به سال قبل بیشتر و حدود ۳۰۰ هزار اشتغال در این حوزه ایجاد شده است.

رئیس‌جمهور با اشاره به تحول در روستاها در زمینه آب، برق، راه، بهداشت و درمان و ارتباطات خاطرنشان کرد: روزانه ۲۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات و ۱۰ روستا به گاز وصل می شود، ضمن اینکه هر هفته ۳۰ روستا به آب اشامیدنی متصل می شود.

آقای روحانی با اشاره به توجه ویژه دولت به قشر ضعیف و تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی گفت: همه موفقیتهای دولت تا امروز در سایه لطف خدا، هدایت رهبری و حضور و حمایت مردم بوده و اگر این سه نبود، ناتوان تر از آن بودیم که در برابر یک توطئه عظیم جهانی کشور را اداره، و نیازهای مردم را تأمین کنیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به ضرورت هم‌افزایی هر سه قوه تأکید کرد: اگر همه دستگاهها در کنار هم قرار بگیریم و همدیگر را یاری کنیم، با شتاب بیشتر از تحریمها عبور می کنیم، حل مشکلات مردم سریع تر می شود و آمریکا را به زانو در خواهیم آورد.

کلید واژه ها: حسن روحانی ایران و 1+4 ایران و امریکا تحریم ایران


( ۲ )

نظر شما :

احسان ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | ۲۰:۲۰
تجربه نشان داده است اصولا نگاه و ساختار. تفکر غرب گرا و نئولیبرال و مدل رفتاری اینچنین که دولت فعلی اصرار بر پیگیری آن دارد آورده ای برای شرایط فعلی و آینده ایران ندارد و سیاست نگاه به غرب دچار استیصال دراماتیکی است که ناشی از حقیقت رفتاری غرب است زبان غرب مسلمآ زبان قدرت است و راه اعمال با غرب از قدرت افزایی درونی می‌گذرد برای شرایط فعلی کشور و حتی آینده‌ای روشن باید نگاه و ساختار تغییر کند باید نگاه به درون و تغییر ساخت اقتصادی عدالت محور در دستور کار قرار گیرد ودایره نگاه در سیاست خارجی معطوف به دیگر نقاط جهان باشد رفتار دولت تنها اگر بازی مذاکره باشد دارای منطق قابل فهم است وگرنه بازی در زمین سوخته جز حماقت نمی تواند نام دیگری داشته باشد