در نامه‌ای به رییس شورای امنیت؛ تروئیکای اروپا: همچنان خود را به ادامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ متعهد می‌دانیم/ اقدام آمریکا در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران فاقد اثر قانونی است

۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | ۰۸:۰۰ کد : ۱۹۹۵۵۰۵ سرخط اخبار

تروئیکای اروپایی در نامه تازه‌ای به رییس شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر تأکید کرد که سه کشور اروپایی همچنان خود را به ادامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ متعهد می‌دانند.

تروئیکای اروپایی(آلمان، فرانسه و انگلیس) در نامه تازه‌ای به رییس شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر تأکید کرد که تلاش آمریکا برای احیای تحریم‌های شورای امنیت ایران فاقد اثر قانونی است و سه کشور اروپایی همچنان خود را به ادامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ متعهد می‌دانند.

انگلیس، آلمان و فرانسه در این نامه‌ای به شورای امنیت گفته‌اند که تعلیق تحریم‌ها علیه ایران در چارچوب توافق هسته‌ای با ایران موسوم به برجام، پس از تاریخ ۲۰ سپتامبر (30 شهریور) ادامه خواهد یافت. نسخه‌ای از نامه این سه کشور اروپایی حاضر در برجام در اختیار برخی از خبرگزاری‌ها قرار گرفته است.

انگلیس، آلمان و فرانسه تاکید کرده‌اند، هرگونه تصمیم یا اقدام در راستای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران، فاقد «اثر قانونی»است.

آمریکا در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و تمامی تحریم‌های تعلیق شده خود را علیه ایران بازگرداند. اما سه کشور اروپایی به همراه روسیه و چین همچنان به توافق هسته‌ای با ایران پایبند مانده‌اند.

نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان در سازمان ملل در ادامه این نامه گفته‌اند: ما تلاشی بی وقفه برای حفظ توافق هسته‌ای داشته‌ایم و همچنان به آن پایبند هستیم.

این سه کشور اروپایی تاکید کرده‌اند که همچنان به «اجرای کامل» قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که سال ۱۳۹۴ در پیوند با توافق هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی تصویب شد، پایبند هستند.

به گزارش بامداد شنبه رویترز سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا در نامه‌ای که به رؤیت این خبرگزاری رسیده، تأکید کردند که هرگونه تصمیم یا اقدام آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران «فاقد اثر قانونی خواهد بود».

به نوشته رویترز، نمایندگان انگلیس، فرانسه و آلمان در سازمان ملل با اشاره به اینکه این کشورها به «اجرای کامل» قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل پایبند هستند، گفتند: ما تلاشی خستگی‌ناپذیر برای حفظ توافق هسته‌ای داشته‌ایم و همچنان به آن متعهد می‌مانیم. 

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷ کشورش را از برجام خارج کرد و به مشارکت واشنگتن در این توافق پایان داد. او سپس همه تحریم‌های رفع شده به واسطه این توافق را علیه ملت ایران بازگرداند؛ اقدامی که خلاف قوانین بین‌المللی و نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تأیید برجام بود.

در ماه‌های اخیر آمریکا تلاش کرد تا تحریم تسلیحاتی ایران را که ماه اکتبر به پایان می‌رسد، در شورای امنیت تمدید کند اما این تلاش با شکست مواجه شد.
در همین حال، «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا مدعی است که واشنگتن، مکانیسم ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را با نامه‌ای که ماه گذشته به این شورا داد، فعال کرده است. اما کشورهای اروپایی به همراه چین و روسیه و همچنین ریاست این شورا تأکید کردند که مکانیسم ماشه فعال نشده است؛ زیرا ایالات متحده دیگر مشارکت‌کننده برجام به شمار نمی‌رود.

«دیان دجانی» رییس وقت شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه اوت نیز اعلام کرد: «با توجه به مخالفت ۱۳ عضو با خواسته آمریکا درباره مکانیسم ماشه علیه ایران، اجماعی وجود ندارد و نمی‌توان اقدام بیشتری انجام داد». این موضع سپس از سوی «عبدو آباری» رییس جدید و نیجری شورای امنیت باز هم تکرار شد.به دنبال ناکامی آمریکا در این زمینه، خبرگزاری رویترز شامگاه پنجشنبه نوشت: رییس جمهوری آمریکا قصد دارد فرمانی اجرایی صادر کند که بر اساس آن، وی می‌تواند مجازات‌هایی را علیه هر کسی که تحریم تسلیحاتی متعارف علیه ایران را نقض کند، اعمال کند.

 


( ۲ )

نظر شما :