ترامپ در نابودی مثلث چین، روسیه-ایران ناکام می‌ماند

۰۴ بهمن ۱۳۹۵ | ۱۳:۰۸ کد : ۱۹۶۶۴۰۵ سرخط اخبار

روزنامه نگار و تحلیلگر ارشد برزیلی در یادداشتی تاکید کرده که «ترامپ برای شکستن مثلث چین-روسیه-ایران تلاش خواهد کرد اما شکست خواهد خورد».

به گزارش فارس، در حالی که دو روز از آغاز به کار ریاست جمهوری دونالد ترامپ می گذرد، گمانه زنی ها و تحلیل های کارشناسان درباره مواضع سیاست خارجی دولت جدید آمریکا ادامه دارد.

روزنامه نگار مطرح برزیلی در یادداشتی نوشت: «ترامپ برای شکستن مثلث چین-روسیه-ایران تلاش خواهد کرد اما به این دلایلی (در متون بعدی) شکست خواهد خورد».

پپه اسکوبار تصریح کرد: «چین، روسیه و ایران در قرن اوراسیا، سه بازیگر کلیدی هستند. دونالد ترامپ شاید بذله گو و احمق باشد اما چیزی که هیچ کس نمی تواند به طور قطع بگوید این است که چطور این آدم دمدمی مزاج در تلاش برای "بازگرداندن دوباره عظمت به آمریکا" این سه کشور را برانگیزد، گول بزند، بین آنها جدایی بیاندازد و آنها را تهدید کند».

ستون نویس آسیا تایمز و همکار شبکه راشا تودی ادامه داد: «با نگاه به ترکیب کابینه او و همینطور توئیتر چر سر و صدایش، در جهانی که ترامپ آن را مشاهده می کند، اسلام تندرو تهدید اول است و پس از آن ایران، چین و روسیه».

اسکوبار نوشت: «استراتژی هنری کیسینجر که معلم معنوی غیررسمی سیاست خارجی ترامپ است، ترکیب "توازن قدرت" و "تفرقه بیانداز و حکومت کن" می باشد. این استراتژی شامل تحریک روسیه به جدایی از چین شریک استراتژیکش، قرار دادن چین در یک وضعیت هشدارباش دائمی و هدف قرار دادن داعش به موازات آنکه اذیت و آزار ایران ادامه یابد را شامل خواهد بود».

او اعتقاد دارد: «همه این موضوعات، پتانسیل و امکان آن را دارد که به طرز باشکوهی، اثرات معکوس داشته باشد. اگرچه یک "تجدید روابط" با روسیه نیز تضمین شده نیست؛ البته تجدید روابطی جدا از نوعی که در دوره هیلاری کلینتون اتفاق افتاد».

کارشناس برزیلی معتقد است: «رکس تیلرسون گزینه برای وزارت خارجه شاید یک رمز باشد اینکه آیا او معامله گر ارشد اکسان موبیل است یا اینکه اسب تروایی برای نظرات هنری کیسینجر. تیلرسون فرد معتمد اندیشکده تندروی مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی به همراه معتمد کیسینجر است. خوب باید دید که نمایش سایه های کیسینجر چطور می خواهد صفحه شطرنج جدید ژئوژلیتیکی را ترسیم کند».

در ادامه این مطلب آمده است: «ترامپ کارش را با ضربه زدن به دستگاه بزرگ و قدرتمند اطلاعاتی آمریکا شروع کرد. "دولت ریشه دار و عمیق" آمریکا که همان مجتمع نظامی-صنعتی است که فارغ از حضور هر حزب سیاسی در قدرت بقا می یابد، برای اداره و ژیش بردن امور خودش به یک تهدید خارجی نیاز دارد و به نظر پنتاگون، روسیه همان تهدید است».

تحلیلگر ارشد برزیلی نوشت: «"جنگ با ترور" که همواره تغییر شکل می داد، دیگر تمام شده و مرده است. نرم و هنجار جدیدی که دولت اوباما هم آن را نشان داد، همان جنگ سرد دوم است».

او اعتقاد دارد: «استراتژی کیسینجر بر روابط نزدیکتر با روسیه استدلال می کند در حالی که به موازات آن مسکو را برای خیانت به ایران متحد اوراسیایی این کشور فریفته می کند. بعید است که مسکو به ایران خیانت کند و دنبال کردن این استراتژی تنها درگیری ترامپ را با "دولت ریشه دار"(مجتمعهای نظامی-صنعتی) تشدید خواهد کرد».

اسکوبار ادامه داد: «البته همنی حالا هم طرح مصالحه ترامپ وجود دارد و آن این است که اگر مسکو و واشنگتن بتوانند به مکانیسم مشترکی برای در هم شکستن داعش برسند و همچنین به یک چارچوب جدید بر سر خلع سلاح اتمی دست یابند ، دیگر آمریکا تحریم های بیشتری علیه روسیه اعمال نخواهد کرد».

وی نوشت: «یک خوش بینی محتاطانه در مسکو در این باره وجود دارد که درایت و تیزهوشی بازرگانی و تاجرانه ترامپ در نهایت سبب خواهد شد که او مهار و کنترل غیرسازنده (موجود در آمریکا علیه روسیه) را دور بیاندازد و دست مسکو را در سود بردن واقعی در اکناف و اطراف اوراسیا بازتر و آزادتر کند که همان ادغام اقتصادی از طریق شبکه تجاری و اقتصادی مورد حمایت چین و اتحادیه اقتصادی اوراسیا است».

اسکوبار تصریح کرد: «مسکو پس از درک ایجاد یک فرصت معتبر و موثق، دولت ترامپ را به نمایندگی از سوی مایکل فلین به پیوستن به مذاکرات صلح سوریه در آستانه دعوت کرد؛ مذاکراتی که ایران، ترکیه و رژیم بشار اسد قرار است روز دوشنبه در آن شرکت کنند و به فاصله سه روز پس از تحلیف ترامپ برگزار می شود».

او معتقد است: «روسیه و ایران در سوریه مثل یک کشور در حال کار و همکاری هستند. روسیه فعالانه در حال تلاش برای آوردن ایران به سازمان همکاری شانگهای، یک گروه امنیتی منطقه ای است. روابط تجاری دوجانبه (مسکو-تهران) از انرژی گرفته تا راه آهن، معدن و کشاورزی در حال توسعه و گسترش است. روسیه و ایران درصددند که دلار آمریکا را برچیده و برای تجارت بین هم از روبل و ریال استفاده کنند. این یعنی دور زدن گزینه معمول آمریکا به عنوان سلاح(علیه دیگر کشورها) است که همان تحریم ها می باشد. در نتیجه خیانت کردن به تهران از سوی مسکو، اصلا مطرح نیست».

او درباره برجام و مواضع ترامپ در این خصوص هم اظهارنظر کرد.

اسکوبار نوشت: «ترامپ با همه لفاظی هایش نمی تواند درباره توافق هسته ای ایران که مورد امضای اعضای شورای امنیت سازمان ملل و آلمان قرار گرفته، مذاکره مجدد کند. تهران همه تعهداتش را رعایت کرده است. ترامپ همچنین بدون کمک ایران نمی تواند قول انتخاباتی خودش برای نابودی داعش را عملی کند».

تحلیلگر برزیلی ادامه داد: «به جای گوش دادن به ارتشی از ژنرال های ایران هراسش، او بهتر است به شورای ملی ایرانی-آمریکایی در واشنگتن گوش کند؛ شورایی که مخاطرات و مواضع تهران در سوریه، عراق، افغانستان و جنگ سرد ایرانی-سعودی را واقعا درک می کند».

وی در ادامه با اشاره به اظهارات و مواضع تند ترامپ علیه چین، بر احتمال واکنش حمایتی کشورهای عضو «بریکس» از پکن تاکید کرد؛ گروهی که برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی عضو آن هستند.

اسکوبار البته هشدار داد: «ژنرال های ترامپ همچنین باید به او اطلاع دهند که آمریکا نمی تواند یک جنگ در دریای چین جنوبی یا غرب اقیانوس آرام را تقبل کند و به او هشدار دهند که هیچ تضمینی برای پیروزی در این جنگ وجود ندارد. مشاوران ترامپ باید به او بگویند که تایوان و دریای چنی جنوبی، اولویتهای اصلی پکن هستند».

کارشناس برزیلی در پایان نوشت: «همانطوری که وزارت خارجه چین اعلام کرده "اصل چین واحد (سیاست چین واحد)، قابل مذاکره نیست". همچنین شاید تعرفه 45 درصدی روی محصولات چینی اعمال شود و همچنین برای واردات کالاهای چینی سهمیه درنظرگرفته شود (میزان معین و خاصی از واردات کالا از چین). تحلیلگران و کارشناسان چینی به این نتیجه رسیده اند که در یک جنگ تجاری، آمریکا چیز بیشتری را از دست می دهد».

کلید واژه ها: کیسینجر «ترامپ


نظر شما :