منصوری: شهید رئیسی معیشت مردم را به مذاکره گره نزد

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۵:۲۱ کد : ۲۰۳۲۹۲۷ سرخط اخبار

معاون اجرائی دولت شهید رئیسی گفت: شهید رئیسی معیشت مردم را به مذاکره گره نزدند، به طوری که در دولت کمتر از سه‌ساله سیزدهم، تیم مذاکره‌کننده وزارت خارجه ماه‌های زیادی درگیر مذاکره بود، اما در کشور کمتر به این اخبارپرداخته می‌شد و حتی گاهی اعضای دولت اطلاعات جزئی و ریزی از مذاکره نداشتند و اطلاعات کلی وجود داشت.

محسن منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ویژگی‌های شهید رئیسی در حوزه فرهنگ، هنر، کتاب و مقوله‌های مرتبط با آن، گفت: همواره شاهد تراکم در برنامه‌های کاری رئیس‌جمهور شهید بودیم، به‌گونه‌ای که تنظیم برخی برنامه‌ها واقعا دشوار بود، اما انصافا زمانی که برنامه‌های اولویت‌دار در حوزه فرهنگ و هنر به‌ویژه حوزه کتاب مطرح می‌شد، ایشان خیلی از برنامه‌های دیگر را از اولویت خارج می‌کردند و به این حوزه می‌پرداختند.

وی ادامه داد: شهید رئیسی در نشست‌های مختلف حوزه فرهنگ و هنر حضور داشتند که حضور همه ساله ایشان در نمایشگاه کتاب گواهی بر این موضوع است.

شهید رئیسی یک کتاب‌خوان حرفه‌ای بود

منصوری با بیان اینکه «شهید رئیسی یک کتاب‌خوان حرفه‌ای بود»، گفت: شهید رئیسی از نظر فرم و قالب و محتوای کتب، صاحب‌نظر محسوب می‌شدند. بعد از مرور بسیاری از کتاب‌ها، نظرات کارشناسی بیان کرده و به عنوان یک کارشناسی عالی و ارشد به نقد کتاب می‌پرداختند.

وی یادآور شد: شهید رئیسی در بازدید از نمایشگاه کتاب و با دیدن خیلی از کتاب‌ها، می گفتند آن کتاب‌ها را خوانده‌اند؛ این یعنی ایشان وقت ویژه‌ای در حوزه محتوا اختصاص می‌دادند. قطعا ما در سطح یک رئیس‌جمهور توقع اشراف محتوایی در حوزه‌های مختلف را داریم که انصافا شهید رئیسی در حوزه کتاب یک فرد صاحب‌نظر بود.

شهید رئیسی مسائل در حوزه دیپلماسی با برمبنای «عزت، حکمت و مصلحت» دنبال می‌کرد

منصوری با اشاره به رویکرد شهید رئیسی در حوزه مدیریت و اجرا، گفت: در این ایام که مذاکرات مطرح است و مجموعه دولت تلاش بسیاری برای به ثمر رسیدن مذاکرات انجام می‌دهد، باید به مشی سیاسی شهید رئیسی در حوزه دیپلماسی و سیاست خارجی اشاره کنیم که مسائل را برمبنای سه اصل «عزت، حکمت و مصلحت» دنبال می‌کرد.

این عضو کابینه دولت شهید رئیسی اضافه کرد: یکی از مزایای مذاکره در دوران شهید رئیسی این بود که ایشان معیشت مردم را به موضوع مذاکره گره نزدند. در دولت کمتر از سه‌ساله شهید رئیسی، ماه‌های زیادی تیم مذاکره‌کننده وزارت خارجه درگیر مذاکره بود، اما در کشور کمتر به این اخبارپرداخته می‌شد و حتی گاهی اعضای دولت اطلاعات جزئی و ریزی از مذاکره نداشتند و اطلاعات کلی وجود داشت، چون به تعبیر مقام معظم رهبری «مذاکرات» یکی از ده‌ها وظیفه وزارت خارجه است، لذا جا دارد دولت فعلی هم با این سیاست و خط و مشی پیش رود و مذاکرات را در فضای آرام و به دور از شرطی کردن اقتصاد کشور، پیش ببرد.

منصوری در ادامه بیان کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری، شهید رئیسی الگوی ممتازی در حکمرانی ایجاد و پایه‌گذاری کرد. شهید رئیسی در خدمتگزاری و خادمی به مردم در دولت سیزدهم، قوه قضائیه، آستان قدس رضوی و دیگر مسئولیت‌های‌شان تراز ممتازی را بنا نهاد.

شهید رئیسی « جامع‌الاطراف» بود

وی یادآور شد: ویژگی ممتاز شهید رئیسی در حکمرانی، جامع‌الاطراف بودن ایشان بود، وقتی تصمیم می‌گرفتند، همه ابعاد موضوع را در نظر می‌گرفتند و تصمیم‌شان بر پایه حکمت بود. این طور نبود که بخشی از مساله را دیده وبه بخش دیگر توجهی نکند.

منصوری «پرهیز از تجملات، تشریفات و هزینه‌های غیرضرور» را از دیگر ویژگی‌های شهید رئیسی بیان کرد و افزود: مردم‌مداری و اعتقاد و ایمان به ظرفیت مردم از دیگر ویژگی‌های خاص شهید رئیسی بود که باید به آن‌ها پرداخته شود.

وی در پایان گفت: ویژگی شهید رئیسی در حوزه دیپلماسی این بود که به «در باغ سبز» غرب و آمریکا دلخوش نمی‌کرد و اتکایش به ظرفیت‌های داخلی و استقلال در حوزه سیاست خارجی بود که دولت فعلی می‌تواند این موارد را به عنوان الگو درنظر گیرد.


نظر شما :