تدابیر شدید برای حفاظت از جان سفیر ایران

۲۵ آبان ۱۳۸۹ | ۱۸:۲۰ کد : ۹۳۵۸ سرخط اخبار
تدابیر شدید برای حفاظت از جان سفیر ایران

دولت پاکستان تدابیر امنیتی برای حفاظت از جان سفیر ایران را در این کشور در پی دریافت تهدید از گروه طالبان تشدید کرده است. مقامات وزارت کشور پاکستان اعلام کردند اقدامات جدی تری برای حفاظت از جان ماشاءالله شاکری سفیر ایران در پاکستان در دستور کار دارند.
به گزارش آتی، منابع دولتی پاکستان که خواستند نامشان فاش نشود به روزنامه نیوز اینترنشنال گفتند: گروه ممنوع اعلام شده تحریک طالبان پاکستان، ماشاءالله شاکری را تهدید مستقیم کرده است.
مسئولان سفارت ایران نیز در پی دریافت این تهدیدها مراتب را از طریق منابع دیپلماتیک به اطلاع دولت پاکستان رساندند. سازمان های امنیتی و اطلاعاتی پاکستان تحقیقات خود را در رابطه با پیدا کردن کسانی که تهدیدهای یاد شده را انجام داده اند اغاز کردند.
برخی مخالفان دولت افغانستان نیز مدعی شده اند شاکری نیز تا حدی فعالیت های علنی خود را در پاکستان محدود کرده است.
این منبع در خاتمه افزوده است: در پی تهدید سفیر ایران از جانب گروه تروریستی نامبرده، تدابیر حفاظتی و امنیتی برای سفرای کشورهای دیگر در پاکستان نیز تقویت شده است .
همچنین روزنامه جنگ چاپ کراچی پاکستان نیز در شماره امروز خود در صفحه 3 نوشت :گروه تروریستی طالبان در پیامی تلفنی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد پاکستان را تهدید به قتل کرد در پی این تماس سفارت جمهوری اسلامی ایران مراتب را به دولت پاکستان اعلام نمود .
وزیر داخله پاکستان (رحمن ملک) دستور فوری برای افزایش تدابیر امنیتی برای سفارت و سفیر ایران اعلام صادر کرد.گفتنی است ماشا ا.. شاکری سفیر ج.ا.ا در پاکستان در مدت مأموریت خود بسیار موفق عمل کرده و رابطه خوبی با دولت پاکستان دارد.
همچنین ایشان در قضایای سیل پاکستان تمام تلاش خود را برای کمک رسانی انجام داده است.

بیانیه مشترک روسیه، هند و چین درباره برنامه هسته ای ایران

وزرای خارجه سه کشور روسیه، هند و چین در بیانیه مشترکی از ایران خواستند تا به جهانیان صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود را ثابت کند.
به گزارش عصر ایران، این سه وزیر خارجه پس از دیدار با یکدیگر در شهر "ووهان" چين در بیانیه مشترکی که در سایت اینترنتی وزارت خارجه چین منتشر شد، گفته اند: ما حق ایران را در کاربرد صلح آمیز انرژی هسته ای درک می کنیم اما همزمان ایران می بایست قناعت جامعه بین الملل به صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود را بازگرداند.
در ادامه این بیانیه آمده است: تنها راه برای حل مشکل هسته ای ایران، گفت وگو ، مذاکرات و دیگر راه های مسالمت آمیز است.
آمریکا و غرب، ایران را به فعالیت های هسته ای با اهداف نظامی متهم می کنند این در حالی است که تهران برنامه هسته ای خود را صلح آمیز و با هدف تولید انرژی برق می داند.
روسیه و چین از جمله اعضای دائم شورای امنیت هستند که هر دو در اوایل سال جاری به قطعنامه تشدید تحریم ایران در شورای امنیت، رای مثبت دادند اما تا پیش از این با هر گونه اقدام علیه ایران اظهار نارضایتی می کردند.
البته روسیه برخلاف گذشته از اوایل سال جاری ضمن حمایت از تشدید تحریم ها علیه ایران در قالب قطعنامه 1929 ، ایران را رسما به تلاش برای دست یابی به بمب اتمی متهم می کند.
"
دمتری مدودف" رئیس جمهور روسیه نیز مدتی پیش در حکمی، جزئیات قطعنامه 1929  و اجرای مجموعه ای از تحریم های متنوع علیه ایران را به مقامات روس ابلاغ کرد.
این کشور همچنین به بهانه این قطعنامه از اجرای قرارداد امضا شده با تهران در زمینه فروش سامانه های موشکی اس 300 به ایران نیز خودداری کرد.
روسیه در یک سال گذشته مسیر نزدیکی با آمریکا و اروپا را در موضوع هسته ای ایران طی کرده است.
با این حال چین در این مدت در برابر برنامه هسته ای ایران سکوت اختیار کرده و در موضع گیری های کم شمار حداکثر به دعوت به حل مسالمت آمیز مسئله هسته ای ایران و انتقاد از تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران پسنده کرده است.
چین پس از آمریکا دومین مصرف کننده بزرگ نفت خام در جهان است. ایران یکی از تامین کنندگان عمده نفت خام چین است.
آمریکا پس از تصویب قطعنامه 1929 شورای امنیت در تشدید تحریم ایران، تحریم های یکجانبه ای را نیز علیه ایران اعلام کرد.
آمریکا بارها از شرکت های چینی برای نقض تحریم های شورای امنیت و تحریم های یکجانبه آمریکا در زمینه های مختلف و در راس آنها انتقال کالاهایی با کاربرد دوگانه و سرمایه گذاری در بخش نفت و انرژی ایران انتقاد کرده است.
هند نیز در چند سال گذشته روابط خود را با آمریکا به میزان زیادی تقویت کرده است.
هند دارای برنامه هسته ای نظامی است ولی معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا نکرده است. با این حال واشنگتن و دهلی نو چند سال پیش توافقنامه استراتژیک همکاری هسته ای را امضا کردند.
باراک حسین اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز در هفته گذشته در سفر 10 روزه خود به آسیا، از هند نیز دیدار کرد و  در اظهاراتی، این کشور را شایسته حضور در جمع اعضای دائم شورای امنیت دانست.
هند نیز یکی از واردکنندگان عمده نفت خام از ایران است.
شرکت های هندی هم پیش از این توسط آمریکا به نقض تحریم های شورای امنیت و آمریکا در زمینه سرمایه گذاری در بخش نفت و انرژی ایران متهم کرده بود.
در همین حال کاترین آشتون مسول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه گذشته به عنوان نماینده مجموعه 5+1 در نامه ای به سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران از پذیرش پیشنهاد وی برای مذاکره درباره برنامه هسته ای تهران در اوایل ماه آینده میلادی خبر داد.
آشتون در این نامه پیشنهاد ایران برای انجام مذاکره در روز پنجم دسامبر (14 آذر) پذیرفت اما میزبانی ترکیه برای این

مذاکرات را رد کرد و سوئیس یا اتریش را برای این منظور پیشنهاد داد.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران نیز اعلام کرد رایزنی ها با کشورهای 5+1 متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) به علاوه آلمان برای تعیین محل انجام مذاکرات ادامه دارد.
در صورت اجرای این مذاکره، این برای نخستین بار خواهد بود که نمایندگان ایران و 5+1 در بیش از یک سال گذشته باهم دیدار و گفت وگو می کنند.
پیش از این جلیلی و نمایندگان 5+1 در شهر ژنو باهم دیدار و گفت وگو کرده بودند که محور این مذاکره، موضوع مبادله اورانیوم کم غنی شده ایران با سوخت هسته ای بود که پس از کش و قوس های بسیار، این موضوع بی نتیجه ماند.

احضار سفير چين در تهران

سخنگوی وزارت خارجه از احضار سفیر چین و اعلام مراتب اعتراض ایران نسبت به استفاده از نام جعلی برای خلیج فارس خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر ، رامین مهمانپرست در نشست خبری امروز سه شنبه خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر واکنش ایران نسبت به جعل نام خلیج فارس در مراسم افتتاحیه بازیهای آسیایی در گوانگجو چین، اعلام کرد که تهران با احضار سفیر چین در ایران نسبت به این اقدام به شدت اعتراض و انتقاد کرده است.
در پی جعل نام خلیج فارس در مراسم افتتاحیه بازیهای آسیایی در گوانگجو ، این اقدام در مجلس شورای اسلامی نیز با واکنش نمایندگان مواجه شد و جمعی از آنان به وزیر امور خارجه دراین باره تذکر کتبی دادند.


نظر شما :