حمایت لیبی و لبنان از موضع امارات در مورد ابوموسی

۲۷ فروردین ۱۳۹۱ | ۱۸:۳۳ کد : ۱۹۰۰۰۵۸ سرخط اخبار

"نجیب المیقاتی" نخست وزیر لبنان اظهار داشت که به سفیر ایران در بیروت گفته است "اظهارات رئیس جمهور ایران در سفر به جزیره  بوموسی، اقدامی در راستی افزایش نزاع موجود در منطقه است."

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، میقاتی در بیانیه ای درباره دیدارش با غضنفر رکن آبادی سفیر ایران در بیروت با موضوع سفر احمدی نژاد به جزیره ابوموسی گفت: موضع احمدی نژاد در سفر به جزیره بوموسی به معنی تعمیق نزاع است و این در حالی است که ما نیازمند حسن درایت برای افزایش آرامش و ثبات هستیم. آرامش و ثبات بر همه منطقه تاثیر مثبت می گذارد و باعث رشد و پیشرفت این منطقه می شود.

در این بیانیه همچنین آمده است: گفته های رئیس جمهور ایران درباره اینکه (در منطقه) هیچ فرهنگ و تمدنی به استثنای تمدن ایرانی وجود نداشته ، تعجب انگیز است.

سفیر ایران هم در این باره به خبرنگاران گفت: در این نشست درباره روابط اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور گفت وگو شد. این نشست بر موضوع فعالیت کمیته اقتصادی مشترک میان دو کشور متمرکز بود.

احمدی نژاد هفته گذشته در قالب سفر استانی به هرمزگان، به جزیره بوموسی سفر کرده بود. این اقدام باعث اعتراض امارات و فراخواندن سفیر این کشور از تهران شد.

احمدی نژاد در سفر به جزیره ابوموسی گفته بود «در طول هزاران سال گذشته هیچ عامل مؤثر دیگری جز تمدن، فرهنگ و حکومت اسلامی - ایران در بخش وسیعی از عالم از جمله جغرافیای امروز ما وجود نداشته است»

موضع گیری دولت لیبی

در همین حال ، دولت لیبی هم با صدور بیانیه ای از سفر احمدی نژاد به جزیره ایرانی ابوموسی انتقاد کرد.

در بیانیه دولت لیبی آمده است: اقدام احمدی نژاد در دیدار از ابوموسی، غیرقابل توجیه و نقض تلاش ها برای برقراری آرامش و حل مسالمت آمیز مشکل جزایر اماراتی است !
در این بیانیه ، جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس یعنی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، متعلق به امارات توصیف شده بودند.

دولت لیبی همچنین از دولت ایران خواسته است از چنین موضع گیری هایی خودداری کند. موضع گیری هایی که به ادعای مقامات طرابلس، افزایش بحران در منطقه منجر می شود .

در این بیانیه خواسته شده مسئله جزایر سه گانه از طریق گفتگو یا مراجعه به دادگاه بین المللی لاهه حل شود.
یادآور می شود دولت امارات از نخستین کشورهایی بود که دولت انقلابیون لیبی را در ابتدای شکل گیری آن به رسمیت شناخت و کمک های مالی بسیاری به آنها کرده بود.

همچنین امارات یکی از دو کشور عربی بود که با اعزام 12 فروند جنگنده، در عملیات نظامی ناتو علیه حکومت قذافی شرکت کرده بود.

قبل از این دولت مراکش هم با صدور بیانیه ای از مواضع ضد ایرانی امارات درباره سفر احمدی نژاد به جزیره ایرانی ابوموسی انتقاد کرده بود.
ایران و مراکش هم اکنون روابط دیپلماتیک ندارند.

نظر شما :