ادامه قتل‌عام کودکان کُرد

۳۹ سال نزاع بی‌حاصل «پ.ک.ک»

۲۹ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۶:۰۰ کد : ۲۰۲۱۳۳۵ اخبار اصلی خاورمیانه
به راستی دستاورد پ.ک.ک و نیروهای وابسته به آن در طول ۳۹ سال گذشته چه بوده است؟ ۳۹ سال نزاع مسلحانه، ترور، آتش زدن اموال مردم و دولت، خودسوزی، قتل‌عام و حذف برای کردهای ترکیه و منطقه چه دستاورد محسوس اقتصادی، سیاسی، حقوقی، اجتماعی، امنیتی و روانی داشته است؟
۳۹ سال نزاع بی‌حاصل «پ.ک.ک»

دیپلماسی ایرانی: در طول این ۳۹ سال ۱۵ آگوست روزی است که حزب کارگران کردستان ترکیه یا همان پ.ک.ک، فعالیت مسلحانه علیه نظامیان تحت امر دولت آنکارا را آغاز کرد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، عبدالله اوجالان، رهبر پ.ک.ک که پیش از کودتای نظامی سال ۱۹۸۰ میلادی، فرار را بر قرار ترجیح داده و همراه با همسر و گروه مهمی از یارانش به سوریه و لبنان گریخته بود، از راه دور دستور حمله را صادر کرد و چنین شد که گروهی از افرادی که تحت امر اوجالان آموزش دیده بودند، به طور همزمان به دو پاسگاه مرزی در اروه و شمزینان ترکیه حمله کردند.

 فرمانده شاخه نظامی پ.ک.ک در آن مقطع، فردی به نام معصوم کورکماز بود. از آن تاریخ ۳۹ سال می‌گذرد.

به راستی دستاورد پ.ک.ک و نیروهای وابسته به آن در طول ۳۹ سال گذشته چه بوده است؟ ۳۹ سال نزاع مسلحانه، ترور، آتش زدن اموال مردم و دولت، خودسوزی، قتل‌عام و حذف برای کردهای ترکیه و منطقه چه دستاورد محسوس اقتصادی، سیاسی، حقوقی، اجتماعی، امنیتی و روانی داشته است؟

توسعه‌نیافتگی مناطق کردنشین در ایران و سوریه و ترکیه، دستاورد محسوب می‌شود؟ استفاده از کوکان به‌عنوان سرباز، بر هم زدن امنیت روانی و اجتماعی کردها و ترک‌ها در اروپا و خرابکاری و جنگ خیابانی در کشورهای اروپایی، تولید و توزیع مواد مخدر، جنگ خونین داخلی میان کردها، امنیتی کردن حقوق قومیت کُرد، حاصل منازعه‌ی مسلحانه‌ی عده‌ای چپ‌گرا بدون درک ضرورت‌های منطقه و کشورداری بوده است. اما اصرار پ.ک.ک به ادامه روش غلط و خسارت‌بار گذشته است. هر روز، سایت این گروه مسلح به ادامه جنگ با ارتش ترکیه افتخار می‌کند.

 این در حالی است که به واسطه تسلط ارتش ترکیه بر هوا و فناورهای پیشرفته آن، شانس پ.ک.ک برای پیروزی در یک جنگ چریکی و کوهستانی، بسیار اندک شده است.

همچنان هنوز مشخص نیست هدف پ.ک.ک از جنگ چیست؟ دموکراتیک‌تر شدن ترکیه، تشکیل کشور مستقل یا بازی نظامی برای امتیازگیری سیاسی؟ در این فضا، نیروهای پ.ک.ک عملا به قربانی مطامع سران تبدیل شده‌اند؛ چون نه فرمانده مقتدر و حرفه‌ای دارند و نه مسلح به سلاح پیشرفته هستند.

اگر ترکیه، عراق و سوریه را اشغال کرده است، عملا به دلیل سیاست‌های پ.ک.ک و گروه‌های وابسته به آن است که بهانه لازم را به ترکیه داده است. پ.ک.ک بود که با جنگ خندق‌ها، عملا زمینه شکست مذاکرات صلح را فراهم آورد. 

سیاست‌های پ.ک.ک باعث شده شهرهای کردنشین ترکیه از منظر هر شاخصی، توسعه‌نیافته‌تر و عقب‌افتاده‌تر هستند. پژاک، شاخه ایرانی پ.ک.ک در حدود ۲۰ سال گذشته چندین عملیات تروریستی در ایران انجام داده و صرفا مردم عادی را به قتل رسانده است.

استان کردستان ایران نیز شرایط مشابهی با مناطق کردنشین ترکیه از نظر توسعه، نرخ اشتغال و مرد دیگر دارد.

بخش مهمی از خاک سوریه نیز در اختیار گروه‌های کُرد متحد پ.ک.ک است که در حال غارت نفت سوریه و تحمیل فقر به مردم و دولت سوریه با همکاری آمریکا هستند. در واقع رویکرد پ.ک.ک جز ویرانی، تباهی، ترور، اشغال خارجی، فقر و… برای سوریه، ایران، ترکیه و عراق و کردهای این ۴ کشور نداشته است.

کلید واژه ها: پ.ک.ک ترکیه عبدالله اوجالان کردهای ایران کردهای سوریه کردهای عراق کردهای ترکیه کُرد کردستان کردها


( ۵۷ )

نظر شما :

خسرو ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۹:۴۸
نوشته واقع بینانه ای بود امیدوارم سرکردگان پ ک ک و دیگر احزاب تجزیه طلب و اربابانشان به این نتیجه برسند که احتمال پیروزی ندارند و فقط به مردم منطقه ضرر می‌رسانند
کردستان ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۰۹:۲۴
چقدر شما نگران کردها شدید تازگی‌ها. پ ک ک بیشتر کدک کرد کشته یا ترکیه؟ کشته شدن روزانه کودکان کرد زیر بمباران های ترکیه در سوریه ولی براتون مهم نیست! دایه مهربان‌تر از مادر یعنی همین.
آبتین ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۱:۱۸
شب و روز به کردها حمله می‌کنند جدیدا. یعنی منطقه ما مشکلی به جز گروه های کرد ندارد؟ لحن متن هم واقعا جالب است. انگار حکومت ترکیه داشتند با رافت و مهربانی با کردها رفتار می‌کردند یکدفعه عبدالله اوجالان سر و کله اش پیدا می‌شود و به سربازان رئوف ترک حمله می‌کند! کشتار کردها در زمان عثمانی و مصطفی کمال توسط گرگهای خاکستری چه شد؟ انحلال احزاب غیر مسلح کرد چه شد؟ ممنوع کردن زبان کردی و نوروز در مقاطعی چه شد؟ زندانی کردن روزنامه نگاران کرد چه شد؟ جابه جایی اجباری روستاییان کرد چه شد؟ توهین روزمره و نژادپرستانه به کردها در رسانه های ترکیه چه شد؟ انگار ترکیه قبل از تاسیس پ ک ک تاریخی ندارد اصلا. نویسنده در کمال خونسردی می‌پرسد که پ ک ک چه دستاوردی داشته است. چرا نمی‌گویید اگر مقاومت مسلحانه کردها نبود الان کردها هم شاید مثل ارامنه نسل کشی می‌شدند.
ابراهیم قدیمی ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۲۲
برخورد با کاستی ها بایستی با فرهنگ زمانه سازگار باشد۔نمی توان با فرهنگ صد سال پیش امروز فعالیت سیاسی جهت احقاق حق کرد۔نه ترکیه ترکیه عثمانی است ونه دیگران ۔این گروههای با ادعای انقلابی گری هستند که قدیمی فکر وعمل میکنند وهر حرکت ضد مردمی وتخریبی را انقلابی گری تصور میکنند.مائو یک زمانی میگفت قدرت در لوله تفنگ است۔ ایا امروزه چنین است۔این جمله درزمان خودش صحیح بود امروز صحیح نیست۔۔۔امروز انقلاب گری در مقابل قدرت های استعماری واستکباری در حال ضعف در همبستگی است۔امروز با این دسترسی رسانهای اسان یک نوشته ارزش بیشتری در تغییرات از خیلی به ادعا انقلابی با روش های عهد قدیم دارد۔ ایا بو کو حرام وداعش انقلابی است؟
علیرضا ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۵۲
اقای ابتین توجه داشته باشید که عثمانی متشکل از اقوام مختلف بود و کردها همیشه یار غار عثمانی .در زمان کوچ موقت ارامنه به دلیل همکاری با عوامل خارجی ، این کردها بودند که کاروانهای انها را غارت و کشتار میکردند و در نهایت املاک مهر و موم شده انها رو تصاحب کردند ! امار موجود در این زمینه کاملا گویا هستش .اگر در دوره ای به کردها بی توجهی شده است دلیل بر این نیست که دست به اسلحه بشوند و شورش کنند ! زمانه عوض شده است اما امثال شما همچنان پیرو روشهای اسماعیل سیمیتگو هستید!
علی ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰
آنچه که مهم تراست دست کشیدن پشتیبانان گروههای تروریستی از انهاست . دولتهایی که برای تحقق اهداف خود پشتیبانی مالی از این گروهک های تروریستی می کنند و جوانان دختر وپسر بیچاره را راهی کوهها می کنند خود می روند ولی با تابوت برمی گردندوداغ بر دل مادران وپدران بدبخت می گذارند. تنها راه خلاص شدن از شر این گروههای تروریستی کردی ریشه کنی ایده پردازان آن وآگاه کردن جوانان وخانواده های آنان از هدفهای شوم صهییونیستها وغربی ها است. وتوجه به این نکته که هیچ گروه تروریستی در طول تاریخ موفق نشده است به اهدافشان برسند چون اصولاٌ هدف بوجود آوردندگان این گروهها ضربه زدن به کشور مورد نظر بوده وپس از گذشت تاریخ مصرف آنها خود بخود محو خواهند شد.
رضا ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۲:۱۴
پ.ک.ک هیچ نقشی جز بازیچه آمریکا و اسرائیل علیه کشورهای سوریه، عراق، ترکیه و ایران نیست!
حامد ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۳:۰۲
مجری نسل کشی ارامنه حکومت عثمانی بوده است. بله همواره درگیری بین کردها و ارامنه، ارامنه و آذریها، ترکها و علویها و ... در آن منطقه بوده است ولی نقش حکومت را نمی‌شود که به گردن اقوام انداخت. ضمن اینکه بارها گروه های کرد از ارمنی‌ها به خاطر همان نقش اندک عذرخواهی کرده اند و الان ارامنه ترکیه هم بزرگترین حامی حزب کردی دموکراتیک مردم در ترکیه هستند. ضمنا چندین تن از فرماندهان پ ک ک هم ارمنی هستند اگر نمی‌دانستید. ولی همیشه حکومت‌ها باید پاسخگو باشند که البته همین حالا هم اصلا ترکیه قبول ندارد چنین اتفاقی افتاده است! حالا شما به نقش کردها اشاره میکنید!؟ ضمنا بحث حال مطرح است نه در دوره ای‌. محض اطلاع شما ترکیه بزرگترین تعداد روزنامه نگاران زندانی را در کل دنیا نسبت به جمعیتش دارد که ۷۰ درصد آنها کرد هستند. اینها فقط قلم در دست داشتند نه اسلحه. به گذشته ارجاع ندهید. همین‌ها را بگویید.
آبتین ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۵:۵۱
فردی به اسم علیرضا نظر گذاشته است که اگر اسمش سلیم و مهمت و امثال آن نباشد می‌توان گفت که اصلا حرف من را متوجه نمیشود‌. دلیل هم دارد. چون اصلا شما اصلا آشنایی با کردها ندارید و اساسا مشکلات آنها را نمیدانید‌. عجیب هم نیست. در یک بخش از کشور زندگی میکنید که بودجه زیادی میگیرد، آموزش و درمان و ... مشکل اصلیش نیست بلکه دغدغه او تفکرات پانترکی و قره باغ و توران بزرگ و ... ست! اصلا شما از کوله بری چه میدانید؟ از اینکه چند ساعت طول بکشد به نزدیکترین بیمارستان برسید چه میدانید؟ مسئولین محلی که می‌گذارند هم از آنجا نیستند که بدانند. حالا شما در تبریز استاندار غیر آذربایجانی بگذارید خونریزی می‌شود! اصلا قابل درک برای شما نیست خیلی از این مسائل. برای همین من و امثال این علیرضا چه در داخل کشور باشند چه نباشند، هموطن نیستیم. چون هموطن بودن تنها زندگی در یک مرز جغرافیایی نیست. هموطن بودن یعنی اگر کسی در کردستان کوله بری می‌کند و کشته می‌شود این موضوع در سرنوشت بقیه هم تاثیر بگذارد. و اساسا یکی از دلایلی که که گروه های مسلح کرد می‌توانند عضوگیری کنند همبن است. چون آن کسی که در قندیل است لااقل در ظاهر هم که شده یک سرنوشت مشترک با آنها دارد. اگر از این جهت به موضوع نگاه شود، شاید نویسنده مقاله هم سوالات عجیب و غریب بالا را نمی‌پرسید.
خسرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۰:۴۱
چقدر سوختند پانکردهای وطن فروش -- آرتین آرامیان (عبدالله اوجالان ) یکی از ارمنی کردهای مورد بحث هست که حالا اظهار ندامت می‌کند آبتین خانم تصورات دروغ را باور کردی در عثمانی یا ترکیه یا ایران کسی کردها را نمی کشد ارامنه هم نسل کشی نشدند فقط با تحریک فرانسه و آمریکا و روسیه سیصد هزار نفر آذربایجانی را در اورمیه و سلماس و خوی و... و پانصد هزار نفر کرد و ترک رادر عثمانی کشتند خدا همه شان را رحمت کند ولی کاش ارامنه معرفت داشتند و عذرخواهی می‌کردند
مهدی ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۲۱:۱۴
پانترکای کفتاری قوزلقورتی به خیال خودشون میخوان با ی تیر سه نشون بزنن ، هم کردها هم ارمنی ها و هم صهیونیستها ! و آخر سر تاریخ سیاهشون سفید کنن .
حامد ۰۸ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۲۱
بله حتما شما پانترکها معرفت دارید! قارنا و قلاتان یادآور معرفت شماهاست.
حامد ۰۸ شهریور ۱۴۰۲ | ۱۱:۲۵
همین دیروز یک خانواده کرد که بین آنها زن و کدوک هم بود در ترکیه توسط نظامیان ترک شکنجه شدند و ارتشی های ترک با خیال راحت از کارهایشان فیلم گرفتند! اگر نویسنده برایش خیلی عجیب است که چرا پ ک ک شکل گرفت، بد نیست این اتفاقات را ببیند.