بازرسان آژانس 3 آبان در قم

۱۲ مهر ۱۳۸۸ | ۲۰:۱۷ کد : ۵۸۷۳ سرخط اخبار
محمد البرادعی در نشست خبری خود اعلام کرد که بازرسان آژانس در تاریخ 25 اکتبر(سوم آبان) به قم می روند و از تاسیسات پایلوت آزمایشگاهی بازرسی می کنند.
بازرسان آژانس 3 آبان در  قم
به گزارش خبرنگار مهر، محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه در نشست خبری مشترک با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: قرار شد بازرسان آژانس در تاریخ 25 اکتبر(سوم آبان) به قم بروند و از تاسیسات پایلوت آزمایشگاهی بازرسی کنند و مطمئنم که ایران همکاریهای مناسبی هم در این زمینه خواهد داشت.

البرادعی انگیزه دیگر سفر خود به ایران را تامین سوخت برای راکتور تحقیقاتی ایران توصیف کرد و گفت: من در مورد تامین سوخت این راکتور با چند تامین کننده بین المللی سوخت مذاکراتی داشته ام که پاسخهای خوبی هم گرفتم. وی سپس اضافه کرد « ایران باید سوخت اولیه را ارائه کند تا این سوخت برای غنی سازی به خارج شود وسوخت غنی شده به ایران بازگردد که جزئیات این موضوع را در 19 اکتبر گفتگو خواهیم کرد و آژانس نیز نقش تسهیل کننده در این مورد خواهد داشت».

البرادعی موضوع ایران را از طریق گفتگو و دیپلماسی کاملا قابل حل دانست و از عزم بی سابقه  برای حل موضوع هسته ای ایران خبر داد.

وی افزود: جامعه بین المللی و ایران و آژانس گفتگوهای خوبی را انجام دادند که نمونه آن در ژنو بود که بین ایران و 1+5 انجام شد، اوباما نیز نسبت به آن ابراز خوشبینی کرد و همچنین آقای احمدی نژاد هم از آن راضی بود و نگاه خوشبینانه ای داشت.

البرادعی در پاسخ به این سئوال که آیا اجازه ایران برای بازرسی از تاسیسات قم فراتر از NPT نیست گفت: این موضوع کاملا با توافق پادمانی منطبق است چون هر کشوری که تاسیسات هسته ای می سازد باید به آژانس اطلاع دهد تا بازرسیهای لازم انجام شود.

البرادعی در مورد چگونگی همکاری ایران در موضوع تاسیسات اتمی قم گفت: قوانین آژانس به همه کشورها نگاهی یکسان دارد و هیچ استثنایی در این مورد قائل نیست. ایران در سال 2002 به پروتکل الحاقی پیوست اما در سال 2007 تصمیم گرفت از آن قانون دوری کند و به قانون قدیمی استناد کند که طی آن می بایست 6 ماه قبل از راه اندازی تاسیسات هسته ای آن را به آژانس اطلاع دهد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پایان گفت: این نکته را باید تاکید کنم که ما فقط در مورد سلاحهای اتمی و هسته ای وارد کار می شویم و هیچ کاری به سلاحهای متعارف و توانایی موشکی کشورها نداریم و در آن دخالت نمی کنیم.


نظر شما :