پشت پرده تفاهم نامه های اخیر با کره جنوبی

۲۱ شهریور ۱۳۹۶ | ۲۱:۵۷ کد : ۱۹۷۱۶۴۳ سرخط اخبار
بعد از این که چند صباحی اکثر قراردادهایمان با فرانسوی ها منعقد می شد حالا این کره جنوبی است که سرتیتر خبرهای اقتصادی رسانه ها شده است. با افزایش میزان تبادلات تجاری ایران با کره جنوبی حالا فصل جدیدی در روابط بین این دو کشور آغاز شده است. به تازگی نیز تفاهم نامه ای در بخش بانکداری بین دو کشور به امضاء رسید که می تواند منافعی را برای هر دو کشور به همراه داشته باشد.
 
به گزارش تابناک اقتصادی، 12 اردیبهشت ماه سال جاری بود که پارک گئون هی رئیس جمهور کره جنوبی به همراه هیاتی 236 نفره متشکل از مقامات، روسای شرکت های کره ای و صاحبان صنایع وارد تهران شد. رسانه های اهداف این سفر سه روزه تاریخی را تقویت همکاری های مشترک میان ایران و کره جنوبی در حوزه های انرژی، بانک و بیمه، پروژه های زیربنایی، بهداشت و درمان، علم و فناوری عنوان نمودند. نتیجه این سفر امضای 13 تفاهم نامه همکاری جدید بین شرکت های ایرانی و کره ای در حوزه های مختلف از جمله انرژی، حمل و نقل، شیلات، بهداشت، کشاورزی، آموزش عالی، قضایی، بانکی، آب، علمی و ... بود. 
 
در ماه جاری نیز دو تفاهم نامه دیگر در بخش بانکداری بین ایران و کره جنوبی به امضا رسید. در تفاهم نامه اول که در مورخه 2 شهریور به امضا رسید قرار شد اگزیم بانک کره جنوبی وام 8 میلیارد یورویی به ایران اعطا کند. تفاهم نامه دوم نیز که باز هم در بخش بانکداری بود،  در مورخه 17 شهریور 1396 بین ها یانگ کو رئیس کنفدراسیون بانک های کره جنوبی و کوروش پرویزیان رئیس کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی کشورمان در سئول به امضا رسید. محمدرضا جمشیدی دبیر کل بانک های خصوصی ایران در ارتباط با این تفاهم نامه گفت: سفری از سوی بانک های خصوصی به کره انجام شد که این سفر در پی توافقات و تفاهماتی بود که در سفر قبلی رئیس جمهور کره جنوبی به ایران صورت گرفته بود. وی اشاره نمود که در این تفاهم نامه موارد بخصوصی مورد اتفاق نظر بود که از آن جمله می توان به افزایش فعالیت ارزی بانک های ایران با بانک های کره جنوبی اشاره نمود.
 
سئوالی که در این بین مطرح است این است که چرا رئیس جمهور کره جنوبی به همراه یک هیات اقتصادی به ایران سفر نمود و اینکه چرا در ماه های اخیر شاهد افزایش میزان تفاهم نامه های امضا شده بین ایران و کره جنوبی هستیم؟
 
جواب این سئوال را باید در آمارهای مربوط به گمرک و تجارت این دو کشور جستجو نمود. آمارها نشان می دهد که در سه سال اخیر کره جنوبی توانسته است خود را به عنوان یکی از 5 شریک اصلی تجاری ایران معرفی کند. جدول 1 این موضوع را به خوبی نشان خواهد داد.
 
پشت پرده تفاهم نامه های اخیر با کره جنوبی
 
همان گونه که ملاحظه می شود در حالی که کره جنوبی در سال های 92 و 93 جزء 5 کشور عمده واردکننده کالاهای غیرنفتی ایران نبوده است، در سال های 94 و 95 تبدیل شده است به پنجمین کشور واردکننده کالاهای غیرنفتی ایران و در 4 ماهه نخست سال 96 نیز با یک پله صعود به چهارمین کشور تبدیل شده است. در بحث واردات، در سال های مورد بررسی این کشور همواره سومین کشوری بوده است که کالاهای خود را به ایران وارد کرده است. 
 
حالا اگر بخواهیم به صورت ریز این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم، مطابق با نمودار 1 در سال 95 میزان صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به کره جنوبی به لحاظ ارزش دلاری 2877 میلیون دلار عنوان شده که این میزان در سال 94، 872 میلیون دلار بوده است. بنابراین رشد صادرات کالاهای غیرنفتی به ایران در سال 95 نسبت به سال 94، 230 درصد بوده است.
 
در بحث واردات کالا از کشور کره جنوبی در سال 95، آمارها نشان می دهند که میزان واردات به لحاظ ارزشی 3460 میلیون دلار بوده است. این میزان در سال 94 3680 میلیون دلار اعلام شده است.  بنابراین در سال 95 در مقایسه با سال 94 واردات از کره جنوبی کاهش یافته و رشد 6- درصد را تجربه نموده است.
 
پشت پرده تفاهم نامه های اخیر با کره جنوبی
 
نتیجه آن که با رشد چشمگیر صادرات کالاهای غیرنفتی ایران به کره جنوبی در سال 95 در مقایسه با سال 94 قطعا ایران به دنبال ارتباطات هر چه بیشتر با این کشور است و از طرفی کاهش واردات ایران از کره جنوبی در سال های فوق الذکر شاید مسئولین کشور کره را به مذاکرات با ایران و امضای تفاهم نامه های بیشتر در راستای حفظ سهم خود از بازار ایران وا داشته است. به هر صورت افزایش حجم معاملات دو کشور، افزایش تقاضا برای خدمات مالی را به دنبال داشته و همین موضوع احتمالاً عاملی برای امضا تفاهم نامه اخیر در مورخه 17 شهریور 1396 بوده است.

کلید واژه ها: کره جنوبی سال ٩٤ سال 95 کالاهای غیرنفتی در سال 95 کره جنوبی در سال و کره جنوبی در سال


نظر شما :