امیرعبداللهیان در نیویورک؛ از رایزنی با سه عضو اروپایی برجام و بورل تا اعلام ازسرگیری مذاکرات در وین

۰۴ مهر ۱۴۰۰ | ۱۴:۱۱ کد : ۲۰۰۶۳۷۱ سرخط اخبار

وزیر امور خارجه در مدت پنج روز حضورش در نیویورک ضمن دیدار و گفت‌وگو با حدود ۵۰ مقام سیاسی و وزیر خارجه از جمله سه عضو اروپایی برجام گفت دولت سیزدهم مذاکرات وین را از سر می‌گیرد و نه اتلاف وقت می‌کند و نه معطل وعده‌های توخالی می‌ماند.

امیرعبداللهیان در نیویورک؛ از رایزنی با سه عضو اروپایی برجام و بورل تا اعلام ازسرگیری مذاکرات در وین

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ۲۶ شهریور ماه بود که «مجید تخت روانچی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک از سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جدید جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی به نیویورک برای شرکت در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد.

پس از آن بود که «سعید خطیب‌زاده» روز یکشنبه ۲۸ شهریور ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران از سفر یک روز بعد (دوشنبه - ۲۹ شهریور ماه) امیرعبداللهیان به نیویورک خبر داد و گفت که وزیر خارجه با همه وزرای خارجه ۱+۴ ملاقات‌های دوجانبه خواهد داشت، ولی تا الان تصمیمی درباره برگزاری نشست ایران و ۱+۴ اتخاذ نشده و برنامه‌ای هم برای ملاقات با مقامات آمریکایی در دستورکار نیست.

وی همان زمان گفت که وزیر امور خارجه تا الان حدود ۴۵ ملاقات دوجانبه با وزرای خارجه کشورهای مختلف از قاره‌های مختلف خواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه درباره علت عدم حضور آیت‌الله رئیسی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل هم گفت: ایشان به جهت برخی محدودیت‌های کرونایی و پروتکل‌هایی که باید قبل و در زمان سفر انجام می‌شد، ترجیح دادند وزیر خارجه در نشست شرکت کند و خودشان بر خط سخنرانی می‌کنند.

بالاخره دوشنبه شب ۲۹ شهریور ماه به وقت تهران، امیرعبداللهیان در رأس هیأتی وارد نیویورک شد. «رضا نجفی» سرپرست معاونت امور حقوقی و بین‌المللی، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه و «اسحاق آل حبیب» مدیرکل وزارتی امیرعبداللهیان را در این سفر همراهی کردند.

رئیس دستگاه دیپلماسی پس از ورود به آمریکا در توئیتی در مورد برنامه کاری خود نوشت: برای شرکت در ۷۶ امین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به مدت چهار روز در نیویورک خواهم بود. دیدارهای جداگانه با دبیرکل و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دیدارهای دوجانبه با وزرای خارجه فرانسه و انگلیس در برنامه کاری‌ام قرار دارد.

 

14000628000561637676623504139850_58051_PhotoL.jpg

 

وزیر امور خارجه همچنین در جمع خبرنگاران در تشریح حضور چهار روزه‌اش در نیویورک و انجام حدود ۵۰ ملاقات با همتایان و شرکت در جلسات مختلف، از برگزاری جلسه‌ای با حضور کارکنان دفتر حفاظت منافع ایران در واشنگتن برای رسیدگی به مشکلات ایرانیان مقیم آمریکا خبر داد.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: امیدوارم با استفاده از فرصتی که پیش آمده بتوانیم در راستای سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی فعال، پویا و هوشمند دولت سیزدهم در تنظیم و توسعه روابط خارجی با همه مناطق جهان و کشورهایی که هدفگذاری شده مشورت‌ها و گفت‌وگوهایی را با همتایان داشته باشیم. در جریان این سفر از جمله موضوعاتی که در دستورکار است با نگاه به همسایگان و اولویت آسیا و تمرکز بر سیاست خارجی متوازن و تعامل با همه کشورهای جهان، پیگیری دیپلماسی اقتصادی از جمله برنامه‌‌های گفت‌وگوها خواهد بود.

همزمان با حضور امیرعبداللهیان در نیویورک «ژان ایو لوردیان» وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی گفت: «من این هفته در سازمان ملل متحد با وزیر امور خارجه ایران دیدار خواهم کرد. این دیدار که شامل تمام طرف‌های برجام به جز آمریکا خواهد بود، با هدف ایجاد حرکت مثبت برای از سرگیری مذاکرات [وین] است. زمان علیه هرگونه توافق احتمالی با تهران عمل می‌کند و با گذشت زمان، مقامات ایرانی به فعالیت‌های هسته‌ای خود سرعت می‌دهند». 

در همین خصوص سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفت‌وگویی اعلام کرد که نشست ایران و گروه ۱+۴ در نیویورک در دستور کار نیست.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در مدت حضور پنج روزه در نیویورک با مقامات و وزرای خارجه برخی از کشورها دیدار و گفت‌و‌گو کرده است. وی در این مدت با وزرای خارجه لوکزامبورگ، فنلاند، کرواسی، مجارستان، نامیبیا، آفریقای جنوبی، هند، سوریه، ونزوئلا، انگلیس، آلمان، اتریش، سوئیس، ترکیه، نیجریه، کرواسی، اسپانیا، ایرلند، بلاروس، دانمارک، ایتالیا، نروژ، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق، الجزایر، اندونزی، ویتنام، صربستان، نیکاراگوئه، سنگاپور، پرتغال، سوئد، قرقیزستان، کوبا، ساحل عاج، فلسطین و ... و برهم صالح رئیس جمهور عراق، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل و رئیس مجمع عمومی و رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ دیدار و به رایزنی پرداخت.

اولین دیدار امیرعبداللهیان پس از ورود به نیویورک ملاقات با «فیلیپو گراندی» کمیسر عالی ملل متحد در امور پناهندگان بود و در این ملاقات دو طرف بر اهمیت گسترش رایزنی‌ها بین کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان و جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده و ابعاد مختلف روابط فیمابین را مرور کردند.‌

 

14000630000096_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان با تاکید بر ضرورت ارتقای وضعیت انسانی در افغانستان اظهار داشت: متاسفانه شاهد آواره شدن مردم افغانستان در داخل این کشور و همچنین سرازیر شدن آنها به کشورهای همسایه هستیم.

* تأکید بر ارسال فوری واکسن‌های تعهد شده هند

وزیر امور خارجه ایران در ادامه حضورش در نیویورک با «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند دیدار و گفت‌وگو کرد. موضوعات دوجانبه و اوضاع منطقه به خصوص تحولات افغانستان از جمله محورهای مورد گفت‌وگوی دو وزیر خارجه بود.

 

14000630000893_Test_PhotoL.jpeg

 

جایشانکار وزیر امور خارجه هند نیز در این دیدار آغاز روند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را تبریک گفت و از وزیر امور خارجه کشورمان برای سفر به دهلی نو مجددا دعوت و آمادگی دولت متبوع خود را برای ارسال فوری واکسن‌های تعهد شده (که به دستور مقام قضایی در هند و در بحبوحه شیوع کرونا در این کشور و نیاز داخلی از ارسال آن به ایران جلوگیری شد) و در حال مذاکره اعلام کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار ضمن اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای همکاری و برگزاری کمیسیون‌های مشترک کنسولی و اقتصادی، بر ضرورت نهایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور و همکاری در حوزه انرژی تأکید کرد.

* رایزنی با وزرای خارجه لوکزامبورگ، ویتنام و فنلاند

«جان آسلبورن» وزیر خارجه لوکزامبورگ نیز دیگر مقامی بود که با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی دیدار کرد و امیرعبداللهیان در این ملاقات با اشاره به نقض برجام از سوی آمریکا، از عدم پایبندی سه کشور اروپایی به تعهدات برجامی انتقاد کرد. وزیر خارجه لوکزامبورگ نیز آمادگی این کشور برای توسعه رایزنی‌های دوجانبه را اعلام و از احیای برجام حمایت کرد. 

 

14000630000944_Test_PhotoL.jpeg

 

«بوی تان سون» وزیر خارجه ویتنام هم با امیرعبداللهیان دیدار کرد و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این دیدار آمادگی ایران برای صادرات واکسن‌های تولید شده ایرانی برای کمک به بهبود وضعیت کرونا در ویتنام را اعلام کرد.

 

14000630000946_Test_PhotoL.jpeg

 

 «پکا هاویستو» وزیر امور خارجه فنلاند هم در حاشیه نشست مجمع عمومی با امیرعبداللهیان دیدار و در خصوص آخرین وضعیت افغانستان، منطقه و مسائل دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.

 

14000630000982_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان در این دیدار ضمن اعلام آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری، صنعتی و کشاورزی دو کشور و همچنین برقراری پرواز مستقیم تهران - هلسینکی، بر ضرورت حمایت لازم از فعالیت‌های بخش خصوصی دو کشور تأکید کرد. 

وزیر خارجه فنلاند همچنین ضمن اشاره به سابقه گفت‌وگوهای منطقه‌ای در چارچوب فرآیند هلسینکی، از وزیر امور خارجه کشورمان  برای شرکت در نشست آتی دعوت کرد. 

علاوه بر این، «رضا نجفی» سرپرست معاونت امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در نشست وزرای خارجه گروه دی-هشت در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل شرکت و آمادگی ایران را برای به اشتراک گذاشتن تجارب مقابله با تحریم‌های یکجانبه به اعضای این گروه اعلام کرد.

* گفت‌وگوی ماس، تراس و لودریان با امیرعبداللهیان

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان و یکی از اعضای سه کشور اروپایی عضو برجام هم از دیگر مقاماتی بود که در نیویورک با امیرعبداللهیان دیدار کرد. وزیر خارجه کشورمان در این دیدار با بیان این‌که سیاست قطعی دولت جدید گره نزدن اقتصاد داخلی به برجام است، تصریح کرد: آمریکا باید بداند، همه بده بستان‌ها یک بار در مذاکرات برجام انجام شد ولذا مذاکرات وین نه برای توافقی جدید، بلکه برای اطمینان از بازگشت کامل و تضمین شده آمریکا به تعهداتش ذیل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است.

 

14000630001021_Test_PhotoL.jpeg

 

هایکو ماس هم در این دیدار گفت که آلمان متعهد به برجام بوده و تمام تلاش‌های خود را برای حفظ و احیای آن انجام می‌دهد.

«لیز تراس» وزیر خارجه جدید انگلیس هم دیگر عضو اروپایی برجام بود که با امیرعبداللهیان در نشست مجمع عمومی به گفت‌وگو نشست.

 

14000631001055_Test_PhotoL.jpeg

 

لیز تراس وزیر خارجه انگلیس در این دیدر از آمادگی این کشور برای بازپرداخت بدهی‌های خود به ایران خبر داد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست با بیان اینکه بازسازی روابط دوجانبه نیازمند اقدامات جدی است، بر لزوم عملیاتی شدن بازپرداخت بدهی چهار دهه‌ای انگلیس به ایران تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: دولت آمریکا با سکوت و همراهی اروپا، همچنان به اعمال تحریم‌های غیرقانونی خود ادامه می‌دهد و همزمان ادعای بازگشت به برجام را دارد. این تناقض آشکاری است که به دقت توسط مردم ایران مشاهده می‌شود. برای دولت فعلی ایران معیار و سنجه، اقدام و عمل قابل اندازه‌گیری از سوی طرف‌های مقابل در برجام است و حرف ملاک نخواهد بود.

 امیرعبداللهیان تأکید کرد که ضرورت دارد انگلیس توجه کند که عمل به تعهدات تنها راه بازسازی روابط است و تهران به هر گام مثبت و سازنده جواب متناسب می‌دهد.

پس از توئیت وزیر خارجه انگلیس درباره نازنین زاغری و تأکید بر آزادی هر چه سریع‌تر آن، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خطاب به وزیر خارجه انگلیس در توئیتی نوشت: انگلیس باید رویکرد خود را تغییر دهد و این تغییر مدت‌هاست که به تعویق افتاده است.

 

14000702000542_Test_NewPhotoFree.PNG

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران جمعه دوم مهر ماه نیز با «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی در حاشیه نشست مجمع عمومی دیدار کرد.

 

14000702000631_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه در پاسخ به ابراز نگرانی همتای فرانسوی درباره تأخیر در مذاکرات با بیان این‌که آماده بازگشت به مذاکرات هستیم، تصریح کرد: ایران در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید دارد. (اینجا بخوانید)

* امیرعبداللهیان به بورل چه گفت؟

حسین امیرعبداللهیان در ادامه حضورش در نیویورک با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و به گفت‌وگو نشست.

 

14000631000068_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه در این ملاقات با تاکید بر این‌که دولت رئیسی در چارچوب اصول، عملگراست و لذا به دنبال نتیجه عملی در مذاکرات است، اظهار داشت: با جدیت در حال بررسی سوابق مذاکراتی هستیم و دولت جدید مذاکرات را از سر خواهد گرفت.دولت جدید در حال مرور و مطالعه پرونده مذاکرات انجام شده است. نه اتلاف وقت می‌کند، نه رفتار غیر سازنده آمریکا را می‌پذیرید و نه کشور را معطل وعده‌های توخالی سابقه‌دار خواهد کرد.

جوزپ بورل نیز در این ملاقات ضمن مرور اقدامات اتحادیه اروپا برای احیای برجام اظهار داشت: به نظر من موفقیت برجام نه تنها برای ایران و ۱+۴ بلکه برای منطقه و جهان بسیار مهم است. شکست برجام و مذاکرات برای هیچ طرفی خوب نیست.

اتحادیه اروپا هم در بیانیه‌ای با اشاره به دیدار «جوزپ بورل با امیرعبداللهیان در نیویورک، خواستار بازگشت ایران به مذاکرات وین شد.

* اتریش هیچ سقفی برای ارتقای روابط با ایران قائل نیست

«الکساندر شالنبرگ» وزیر خارجه اتریش هم دیگر مقام اروپایی بود که در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با امیرعبداللهیان دیدار و با بیان این‌که این کشور هیچ سقفی برای ارتقای روابط با ایران قائل نیست، تمایل این کشور را برای میزبانی مذاکرات هسته‌ای همچون گذشته اعلام کرد.

 

14000631000086_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان هم با قدردانی از اهدای واکسن توسط اتریش به ایران و مرور آخرین وضعیت روابط دوجانبه، بر علاقه‌مندی ایران برای گسترش هر چه بیشتر روابط اقتصادی از جمله روابط مالی و بانکی با اتریش تأکید و اعلام کرد: دولت جدید آمادگی دارد روابط با اتریش را به بهترین سطح برساند.

* نشست چندجانبه درباره عراق

نشست چندجانبه در خصوص عراق عصر سه‌شنبه ۳۰ شهریور ماه به وقت محلی در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیوریورک برگزار شد. در این نشست که به ریاست «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق در محل اقامتگاه سفیر عراق در نیویورک برگزار شد، وزرای خارجه و نمایندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران، اردن، عربستان سعودی، ترکیه، کویت، مصر، قطر، فرانسه، مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس حضور داشتند.

 

14000631000014_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست با بیان این‌که اولویت دولت سیزدهم تقویت و توسعه روابط با همسایگان و منطقه است، گفت: امیدواریم در سایه توسعه مناسبات ایران و عراق مناسبات با سایر همسایگان عراق از رکود و رخوت خارج شود. در این نشست همچنین مقرر شد که نشست بعدی در اردن برگزار شود و شرکت کنندگان بر حمایت از دولت و ملت عراق و بازسازی این کشور و اقدامات این دولت در تقویت امنیت و ثبات عراق تأکید کردند.

«گوردان گرلیچ رادمن» وزیر خارجه کرواسی هم با امیرعبداللهیان دیدار و بر اهمیت نقش ایران در کمک به صلح و ثبات افغانستان تأکید کرد و گفت: جایگزینی بهتر از برجام وجود ندارد.

 

14000631000069_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به عدم‌ برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کرواسی به مدت ۱۶ سال اظهار داشت: آمادگی داریم تا کمیسیون را هر چه زودتر در تهران احیا کنیم.

* حضور در پنل بزرگداشت بیستمین سالگرد بیانیه و اقدام عمل دوربان

حسین امیرعبداللهیان همچنین روز چهارشنبه در پنل عالیرتبه بزرگداشت بیستمین سالگرد بیانیه و اقدام عمل دوربان شرکت و بر اراده جمهوری اسلامی ایران برای نابودی کامل تمامی اشکال تبعیض نژادی از جمله آپارتاید و صهیونیسم تأکید کرد.

*  آخرین مراحل بازگشایی سفارت ایرلند در تهران در حال انجام

وزیر خارجه ایران و «سایمون کاونی» وزیر خارجه ایرلند هم در حاشیه نشست مجمع عمومی با یکدیگر دیدار کردند. وزیر خارجه ایرلند در دیدار با امیرعبداللهیان گفت که آخرین مراحل بازگشایی سفارت این کشور در تهران در حال انجام است و افزود: آماده‌ایم تا هر اقدامی برای حفظ و احیای برجام لازم باشد را انجام دهیم.

 

14000631000893_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم گفت: دولت جدید ایران به بنیان مذاکرات وین پایبند است، اما اکنون در حال مرور دقیق و با سرعت گفت‌وگوهای انجام‌ شده است. امیرعبداللهیان با یادآوری و ابراز تأسف از نقض کامل تعهدات از سوی آمریکا و بی‌عملی اروپا، تأکید کرد که دستیابی به نتیجه‌ای منطقی مستلزم تغییر رویکرد آمریکا و اروپا است.

وزیر خارجه ایرلند هم در نشستی خبری در این باره گفت که همتای ایرانی‌اش در دیدار با او، نیت کاملا روشن تهران برای بازگشت به گفت‌وگوهای وین را اعلام کرده، هرچند که شاید این اتفاق در هفته‌های آینده رخ ندهد.

* آمادگی اسپانیا برای کمک به واکسیناسیون مهاجران افغانستانی

امیرعبداللهیان همچنین صبح چهارشنبه به وقت محلی در محل اقامت «خوسه مانوئل آلبارز» وزیر خارجه اسپانیا حضور یافت و همتای اسپانیایی در این دیدار گفت که این کشور آماده است به واکسیناسیون‌ مهاجران افغانستانی در ایران کمک کند.

 

14000631000890_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان هم در دیدار با همتای اسپانیایی گفت که در سیاست خارجی دولت جدید رابطه با اروپا به شمول همه کشورهای قاره سبز دارای اولویت بوده و صرفا به تروئیکا محدود نمی‌شود.

«ایگنازیو کاسیس» وزیر خارجه سوئیس هم دیگر مقامی بود که با امیرعبداللهیان دیدار کرد. وزیر خارجه ایران در دیدار همتای سوئیسی با بیان این‌‌که واشنگتن چاره‌ای جز تجدیدنظر کامل در رویکرد و رفتارش را ندارد، گفت: هم آمریکایی‌ها و هم طرف‌های اروپایی باید انعطاف لازم را نشان دهند تا مذاکرات آتی نتایج ملموس داشته باشد.

 

14000631000067_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه سوئیس نیز در این ملاقات اظهار داشت: برای روابط با ایران اهمیت زیادی قائل هستیم. در همین راستا و طی ماه‌های آینده دیدارهای مهمی بین همکاران ما در حوزه‌های مختلف در حال تنظیم است.

وزیر امور خارجه همچنین در دیدار «ولادیمیر ماکی» همتای بلاروسی از آمادگی ایران برای ایجاد مسیر تازه‌ای به منظور ارتقای روابط دو کشور خبر داد و از کاهش حجم تعاملات تجاری ابراز تأسف کرد.

 

14000631000916_Test_PhotoL.jpeg

 

* رایزنی امیرعبداللهیان و فیصل المقداد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار «فیصل المقداد» همتای سوری خواستار ایجاد بسترهای لازم برای حضور فعالان و تجار بخش خصوصی ایران در سوریه شد. امیرعبداللهیان با اشاره به لزوم ارتقای روابط اقتصادی فیمابین و تحقق برنامه‌های مورد توافق، از همتای سوری خود برای سفر به تهران دعوت کرد.

 

14000631001019_Test_PhotoL.jpeg

 

در حاشیه نشست مجمع عمومی «فلیکس پلاسنسیا» وزیر خارجه ونزوئلا هم با امیرعبداللهیان دیدار کرد و گفت که این کشور با دقت و وسواس روابط دوجانبه با ایران را پیگیری می‌کند و افزود: روابط بین دو کشور نشان داد که فاصله جغرافیایی نمی‌تواند مانع همکاری کشورهای مستقل باشد.

 

14000631001015_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط با ونزوئلا ندارد، گفت دو کشور به تلاش مشترک خود برای شکست تحریم‌های ظالمانه آمریکا ادامه خواهند داد.

امیرعبداللهیان همچنین با «برهم صالح» رئیس جمهور عراق ملاقات کرد.

 

14000701000003_Test_PhotoL.jpeg

 

رئیس جمهور عراق در دیدار وزیر امور خارجه کشورمان بر اراده این کشور برای ارتقای همه جانبه روابط با ایران تأکید و از کمک‌های جمهوری اسلامی به عراق در سال‌های گذشته قدردانی کرد.

* تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود

حسین امیرعبداللهیان و «مولود چاووش اوغلو» وزرای امور خارجه ایران و ترکیه نیز شامگاه چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک دیدار کردند.

 

14000701000061_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه ترکیه در این دیدار با تأکید بر این‌که تحریم‌های یکجانبه و غیرقانونی بر ضد ایران باید برداشته شود، از آمادگی خود برای سفر به تهران در اولین فرصت خبر داد.

در حوزه دوجانبه طرفین توافق کردند کمیته راهبردی دو کشور قبل از اجلاس سران با سفر وزیر خارجه ترکیه برگزار شده و دستورکار نشست کمیته عالی تنظیم شود.همچنین دو طرف توافق کردند نشست سه جانبه ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه در تهران برگزار شود و در خصوص سفر وزرای کشور و دادگستری ترکیه به ایران و همچنین تبادل مجرمان توافق کردند.

به گزارش فارس، «اندی ندایتوا» معاون نخست وزیر و وزیر خارجه نامیبیا هم در حاشیه نشست مجمع عمومی با حسین امیرعبداللهیان دیدار کرد.

 

14000701000059_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه ایران در دیدار با وزیر خارجه نامیبیا ضمن تأکید بر حل مشکلات ایجاد شده در مناسبات تجاری و امور مالی و بانکی دو کشور، از وی برای سفر به تهران دعوت کرد.

«پیتر مائورر» رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ هم با امیرعبداللهیان دیدار کرد و وزیر امور خارجه ایران با اشاره به تلاش‌های ایران برای کمک به بی جاشدگان و آوارگان در افغانستان گفت:‌ تلاش کردیم تا جایی که ممکن است بی‌جاشدگان افغانستانی را واکسینه کنیم.

 

14000701000066_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه کشورمان همچنین با انتقاد شدید از سکوت نهادهای حقوق بشری در مقابل تحریم‌های ظالمانه آمریکا عنوان کرد: تحریم‌های ظالمانه آمریکا اقدامی ضد انسانی و یک تروریسم آشکار بر ضد مردم ایران است که می‌بایست توسط همه مردود شمرده شده و با آن‌مقابله شود. 

مائورر در رابطه با فعالیت صلیب سرخ در یمن نیز ضمن اشاره به اینکه این سازمان در آنجا همچنان فعال است، نسبت به سخت شدن فعالیت‌ها در یمن و فشار مستقیم و کمرشکن اقتصادی بر مردم یمن ناشی از محاصره هشدار دارد.

*  اهدای ۱۰۰ هزار دزُ واکسن سینوفارم توسط مجارستان به ایران و اختصاص آن به پناهجویان افغانستانی

 «پیتر سیارتو» وزیر خارجه مجارستان هم دیگر مقام اروپایی بود که با امیرعبداللهیان دیدار کرد و در این دیدار از اهدای ۱۰۰ هزار دزُ واکسن سینوفارم به ایران خبر داد و به پیشنهاد امیرعبداللهیان توافق شد این هدیه به واکسیناسیون پناهجویان افغانستانی داخل ایران اختصاص یابد.

 

14000701000062_Test_PhotoL.jpeg

 

«لوئیجی دی مایو» وزیر خارجه ایتالیا هم در دیدار با وزیر امور خارجه کشورمان ضمن قدردانی از اقدامات ایران برای کمک به خروج اتباع ایتالیایی از افغانستان، آمادگی این کشور را برای ارسال کمک جهت واکسیناسیون آوارگان و پناهجویان افغانستانی در ایران اعلام کرد.

 

14000701000730_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان هم گفت که دولت جدید جمهوری اسلامی ایران مایل است تا روابط را در بالاترین سطح با ایتالیا دنبال کند.

«جفری اونیما» وزیر خارجه نیجریه نیز دیگر وزیر خارجه‌ای بود که با امیرعبداللهیان دیدار کرد و وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای نیجریه‌ای با اعلام عزم جدی دولت سیزدهم برای گسترش روابط با نیجریه، دعوت آیت‌الله رئیسی از رئیس جمهور نیجریه برای سفر به تهران را ابلاغ کرد.

 

14000701000664_Test_PhotoL.jpeg

 

وی آمادگی خطوط هوایی ماهان برای برقراری خط مستقیم به لاگوس را اعلام کرد.

* وزیر خارجه دانمارک: تحریم‌های یکجانبه علیه مردم ایران قابل قبول نیست

«جپ کوفود»  وزیر خارجه دانمارک هم در دیدار با همتای ایرانی خود با بیان این‌که تحریم‌های یکجانبه علیه مردم ایران قابل قبول نیست، بر از سرگیری مذاکرات وین در اولین فرصت تأکید کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به علاقه‌مندی دولت جدید برای برقراری روابطی متوازن با کشورهای مختلف از جمله در اروپا، بر گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف محیط زیست، انرژی‌های تجدیدپذیر، دارویی، دامپزشکی و بهداشتی تأکید کرده و از اقدام دانمارک در تولید انسولین قلمی در ایران تقدیر کرد. 

 

14000701000731_Test_PhotoL.jpeg

 

وی در خصوص فعالیت برخی گروه‌های تروریستی در اروپا، حضور برخی از این عناصر در خاک دانمارک را غیر قابل قبول خواند و خواستار اعمال استاندارد واحد برای برخورد با تروریسم شد.

وزیر امور خارجه ایران در دیدار «نیکولا سلاکوویچ»  همتای صربستانی در نیویورک هم گفت که جمهوری اسلامی همواره از صلح و ثبات بالکان حمایت کرده و به صربستان نگاهی راهبردی دارد.

 

14000701000775_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه صربستان از امیرعبداللهیان برای شرکت در نشست جنبش عدم تعهد در بلگراد دعوت کرد.

* پیشنهاد برقراری پرواز مستقیم بین بیشکک و تهران/ آمادگی بخش خصوصی ایران برای راه‌اندازی مرکز تجاری در بیشکک 

«روسلان قزاق‌بایف» وزیر خارجه قرقیزستان هم در حاشیه نشست مجمع عمومی با امیرعبداللهیان دیدار و از آمادگی این کشور برای تسهیل حضور بخش خصوصی ایران در قرقیزستان خبر داد و پیشنهاد برقراری پرواز مستقیم بین بیشکک و تهران را مطرح کرد. وزیر خارجه قرقیزستان با تبریک انتصاب امیرعبداللهیان، پیشنهاد برقراری پرواز مستقیم بین بیشکک و تهران را ارائه و برای استفاده از ظرفیت بندرعباس جهت همکاری‌های ترانزیتی ابراز تمایل کرد.

 

14000701000734_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه با بیان اینکه بخش خصوصی ایران آمادگی دارد تا در بیشکک مرکز تجاری راه‌اندازی کند، گفت علاوه بر بخش‌های تجاری، شرکت‌های پیشرو دانش‌بنیان ایران هم می‌توانند در این مرکز مستقر شوند.

* دیدار با رئیس مجمع عمومی و همچنین دبیرکل سازمان ملل

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مدت حضورش در نیویورک با «عبدالله شهید» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل دیدار و تأکید کرد: انتظار از مجمع عمومی آن است که با تقویت چندجانبه‌گرایی، در برابر یکجانبه‌گرایی و بی‌قانونی آمریکا بایستد.

 

14000701000823_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه با اشاره به این‌که امروز پدیده تروریسم جهان را گرفتار کرده است، تصریح کرد که ترور سردار شهید قاسم سلیمانی سردار بزرگ صلح، توسط ایالات متحده در خاک عراق، یکی از  بارزترین نمودهای این تروریسم است.

امیرعبداللهیان یادآور شد که در داخل ایران یک کمیته حقوقی و بین‌المللی برای پیگری این ترور با هدف سپردن آمران و عاملان این ترور به دست عدالت تشکیل شده است، اما قطعا سازمان ملل متحد هم در این زمینه نقشی مهم دارد.

وزیر امور خارجه همچنین با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دیدار کرد و در دیدار وزیر امور خارجه با بیان این که سازمان ملل از همکاری‌های گسترده‌تر با ایران در مسائل منطقه از جمله یمن استقبال می‌کند، ایران را شریک نزدیک همکاری‌ها با سازمان ملل خواند. 

امیرعبداللهیان هم خطاب به گوترش گفت: آمریکا از تحریم علیه ملت‌ها استفاده می‌کند. آمریکا از تروریسم علیه ملت‌ها و اهداف سیاسی خود استفاده می‌کند که بارزترین نمونه آن ترور بزدلانه سردار سلیمانی بود. 

 

14000701000836_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه صدای واحد سازمان ملل در مقابل چنین اقدامات گردنکشانه‌ای ضروری است، تصریح کرد: البته ایران در سطح ملی و بین‌المللی پیگیری‌های خود را انجام می‌دهد تا آمران و عاملان ترور سردار سلیمانی و همراهان را به دست عدالت بسپرد.

* رایزنی با وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان

«جیحون بایرامف» وزیر خارجه جمهوری آذربایجان هم دیگر مقامی بود که با امیرعبداللهیان دیدار کرد.

وزیر امور خارجه در دیدار با همتای آذربایجانی درباره تسهیل ترانزیت و تردد کامیون‌های ایرانی و موضوعات کنسولی از جمله دو راننده ایرانی بازداشتی در آذربایجان رایزنی کرد و توافق شد این موضوع در تماس بین دو طرف حل و فصل شود.

 

14000702000003_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در این دیدار از برگزاری نشست سه‌جانبه ایران، ترکیه و جمهوری آذربایجان در تهران استقبال کرد.

«آرارات میرزویان» وزیر خارجه ارمنستان هم در دیدار با همتای ایرانی در نیویورک خواستار همکاری با جمهوری اسلامی ایران در حوزه نفت و انرژی شد و بر ضرورت برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور در کوتاه‌ترین زمان ممکن تأکید کرد.

 

14000702000013_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار با «دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه آمادگی ایران را برای همکاری بیشتر با این کشور به منظور مقابله با تحریم های ظالمانه آمریکا اعلام کرد.

 

14000702000010_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در گفت‌وگویی با خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست مجمع عمومی با بیان این‌که در حال بررسی‌ برای بازگشت به مذاکرات وین هستیم گفت: نباید خودمان را معطل و منتظر نتیجه مذاکرات وین بگذاریم. (اینجا بخوانید)

امیرعبداللهیان همچنین در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی» (+) گفت دولت آمریکا با حفظ تحریم‌ها علیه ایران و اعمال تحریم‌های جدید، «نشانه منفی» ارسال می‌کند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با مدیران ارشد رسانه‌ها در آمریکا با بیان این‌که در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستیم و بزودی مذاکرات از سر گرفته خواهد شد، گفت: بر اساس رفتار عملی بایدن تصمیم می‌گیریم و پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود. (جزییات بیشتر)

رئیس دستگاه دیپلماسی در گفت‌وگوی دیگری هم با خبرگزاری صدا و سیما درباره زمان بازگشت ایران به مذاکرات وین با بیان این‌که اراده بازگشت به مذاکره جدی و تامین کننده حقوق و منافع ملت ایران را داریم، یادآور شد: به محض این‌که بررسی‌های ما کامل شود مذاکرات انجام خواهد شد.

* استقبال از سرمایه‌گذاری سنگاپور در صنعت نفت و پتروشیمی ایران

وزیر امور خارجه ایران در دیدار «ویویان بالاکریشنان» همتای سنگاپوری از سرمایه‌گذاری سنگاپور در صنعت نفت و پتروشیمی، همچنین توسعه بنادر و گردشگری استقبال و برای همکاری در حوزه‌های امنیتی، مبارزه با تروریسم، مواد مخدر و جنایات سازمان‌یافته و امنیت سایبری اعلام آمادگی کرد.

 

14000702000009_Test_PhotoL.jpeg

 

«رتنو مرسودی» وزیر خارجه اندونزی هم دیگر وزیر خارجه آسیایی بود که با همتای ایرانی خود در نیویورک دیدار کرد. مرسودی در دیدار با همتای ایرانی حفظ و ارتقای روابط با ایران را برای کشورش مهم خواند و از آمادگی این کشور برای گسترش روابط تجاری با جمهوری اسلامی و از جمله در زمینه صادرات روغن نخل خبر داد. (اینجا بخوانید)

 

14000702000529_Test_PhotoL.jpeg

 

«اینه اریکسون سوریده» وزیر خارجه نروژ هم دیگر وزیر خارجه اروپایی بود که روز جمعه دوم مهر ماه در حاشیه نشست مجمع عمومی با همتای ایرانی خود دیدار کرد. وی در دیدار با امیرعبداللهیان نسبت به احیای برجام ابراز امیدواری کرد و گفت که ایران در سیاست خارجی این کشور جایگاه خاص خود را حفظ خواهد کرد.

 

14000702000523_Test_PhotoL.jpeg

 

«آگوستو سانتوس سیلوا» وزیر خارجه پرتغال هم با امیرعبداللهیان دیدار کرد و به گفت‌وگو نشست.

 

14000702000522_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه پرتغال در دیدار با همتای ایرانی با بیان این‌که پرتغال به دنبال گسترش روابط با ایران است، بر حمایت کشورش از برجام تأکید کرد.

 «آن لینده» وزیر خارجه سوئد هم روز جمعه دوم مهر ماه با همتای ایرانی ملاقات کرد.

 

14000703000035_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه سوئد در دیدار با امیرعبداللهیان با بیان این که کشورش به دنبال گسترش روابط با ایران است، بر ضرورت رایزنی با جمهوری اسلامی در رابطه با یمن تأکید کرد.

وزیر امور خارجه در بخشی از این دیدار به برگزاری دادگاه یک تبعه ایرانی در سوئد نیز اشاره کرد و با بیان اینکه گروهک تروریستی منافقین در پشت پرده این پرونده‌سازی و توطئه غیرانسانی قرار دارد، تأکید کرد که دادگاه می‌بایست به این موضوع توجه داشته باشد که کلیه مدارک و ادعاهای مطروحه در این دادگاه از سوی گروهی شهره به دروغ و مکر ساخته و پرداخته شده است، که این امر بی‌اعتباری و اهداف سیاسی این پروسه را نشان می‌دهد. (اینجا بخوانید)

به گزارش فارس، «کاندیا کامارا» وزیر خارجه ساحل عاج هم عصر جمعه دوم مهر ماه با حسین امیرعبداللهیان در نیویورک ملاقات کرد. 

 

14000702000525_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه ساحل عاج در دیدار با همتای ایرانی با بیان این‌که ظرفیت‌های زیادی برای توسعه روابط بین دو کشور بدون استفاده مانده، بر اراده این کشور برای گسترش روابط دوجانبه با ایران تأکید کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با خانم «نالدی پاندور» وزیر خارجه آفریقای جنوبی دیدار کرد.

 

14000702000643_Test_PhotoL.jpeg

 

وی در دیدار با وزیر خارجه آفریقای جنوبی تصریح کرد: ایران به مذاکرات وین بازمی‌گردد، اما اقتصاد خود را به این مذاکرات گره نمی‌زند و در صورتی که طرف‌های مقابل به اجرای تعهدات خود بازگردند، ایران نیز چنین خواهد کرد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار «برونو رودریگز» همتای کوبایی گفت که ایران برای توسعه روابط با کوبا هیچ سقفی قائل نیست و از وزیر خارجه کوبا برای سفر به تهران و مرور توافقات قبلی دو کشور و تنظیم نقشه راه دعوت کرد.

 

14000702000550_Test_PhotoL.jpeg

 

«گیر پدرسون» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه نیز دیگر مقامی بود که در نیویورک با امیرعبداللهیان به گفت‌وگو پرداخت.

 

14000702000581_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر امور خارجه در دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه گفت: انتظار می‌رود سازمان ملل متحد در جهت رفع تحریم‌های ظالمانه که مردم سوریه را هدف قرار داده، نقشی فعال‌تر ایفا کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین در دیدار محققان اندیشکده‌های آمریکایی با بیان اینکه توازن را در سیاست خارجی خود حفظ خواهیم کرد، گفت: آماده گفت‌وگوهایی نتیجه‌‌محور هستیم که منافع و حقوق مردم ایران را تأمین کند.

امیرعبداللهیان همچنین در روز شنبه سوم مهر ماه با «فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق و همچنین «رمطان لعامره» وزیر خارجه الجزایر دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

14000703000845_Test_PhotoL.jpeg

 

امیرعبداللهیان و فؤاد حسین در دیداری در نیویورک توافق کردند تا برخی موضوعات فیمابین از جمله بحث انتقال پول‌های ایران نزد دولت عراق، جدی‌تر از قبل پیگیری شده و این موضوعات هرچه سریع‌تر حل شود.

وزیر خارجه الجزایر هم در دیدار با همتای ایرانی آمادگی خود را برای سفر به تهران و پیگیری موضوعات دوجانبه اعلام کرد.

 

14000703000914_Test_PhotoL.jpeg

 

وزیر خارجه همچنین در آخرین برنامه حضورش در جمع رئیس و کادر دفتر حفاظت منافع ایران بر عزم قطعی آیت الله رئیسی برای تکریم و رفع مشکلات ایرانیان در سراسر دنیا و تسهیل امور آنان در ارتباط با سرزمین‌ مادری تأکید کرد.

 

14000703001033_Test_PhotoL.jpeg

 

وی در پایان این سفر پنج روزه در جمع خبرنگاران با بیان این‌که بر مبنای رفتار عملی آمریکایی‌ها قضاوت خواهیم کرد، گفت: پیام‌های متعارض آمریکایی‌ها که از کانال‌های رسانه‌ای و یا دیپلماتیک به ما منتقل می‌شود ملاک تصمیم گیری نهایی ما نخواهد بود. 


نظر شما :