پاسخ کشورهای عربی مهم است

ورود به مرحله خطرناک بعد از حمله اسرائیل به قطر

۲۲ شهریور ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۳۵۰۸۹ اخبار اصلی خاورمیانه
قطر میزبان دومین پایگاه نظامی بزرگ آمریکا در منطقه است و یک متحد رسمی غیر ناتو است. این سابقه قابل توجه است و نشان‌دهنده یک پله جدید در نردبان تشدید تنش است. پاسخ کشورهای عربی خلیج فارس می‌تواند نظم منطقه‌ای را برای سال‌های آینده تعریف یا بازتعریف کند.
ورود به مرحله خطرناک بعد از حمله اسرائیل به قطر

نویسنده: بورکو اوزلیک

دیپلماسی ایرانی: حملات اسرائیل به رهبران حماس در قطر تقریباً مطمئناً شانس اندک باقی مانده برای آتش‌بس در غزه را کاهش خواهد داد - اگر نگوییم از بین خواهد برد.

به طور کلی، اسرائیلی‌ها بر فرسایش یک اصل اساسی حقوق بین‌الملل تأکید می‌کنند: نیروی بازدارنده حاکمیت دولت. این اصل از نظر تاریخی به طور ناموزون اعمال شده است، به یک شکل در غرب و به شکل دیگر در جاهای دیگر، اما محل این حمله بر اهمیت آن می‌افزاید. قطر میزبان دومین پایگاه نظامی بزرگ آمریکا در منطقه است و یک متحد رسمی غیر ناتو است. این سابقه قابل توجه است و نشان‌دهنده یک پله جدید در نردبان تشدید تنش است. پاسخ کشورهای عربی خلیج فارس می‌تواند نظم منطقه‌ای را برای سال‌های آینده تعریف یا بازتعریف کند.

منطق دولت اسرائیل این است که این حملات حماس را هدف قرار داده، سازمانی که توسط اکثر غرب یک سازمان تروریستی شناخته شده است و اقدام مشروعی در چارچوب عملیات ضد تروریسم فرامرزی محسوب می‌شود. کمی پس از حملات تروریستی ۷ اکتبر، مقامات اسرائیلی هشدار داده بودند که اعضای حماس در خارج از کشور اهداف مشروعی هستند. در ۱۸ نوامبر ۲۰۲۳، یوآو گالانت، وزیر دفاع وقت، گفت که اعضای حماس، از جمله کسانی که خارج از نوار غزه هستند، «مردگانی متحرک» هستند و «هیچ تفاوتی بین یک تروریست با کلاشینکف و یک تروریست با لباس سه تکه وجود ندارد.»

با این حال، این حملات مرحله جدید و خطرناک‌تری را در خاورمیانه نشان می‌دهد. طلسم مصونیت دولت شکسته شده است. دکترین امنیتی اسرائیل پس از ۷ اکتبر به گونه‌ای تکامل یافته است که هدف قرار دادن بازیگران متخاصم در حوزه‌های قضایی که پناهگاه یا پناهگاه امن برای چنین گروه‌هایی فراهم می‌کنند را مشروعیت می‌بخشد. اینکه این حمله در روز روشن انجام شد و به عنوان یک عملیات اطلاعاتی مخفی پنهان نشده بود، گویای این موضوع است. در کوتاه مدت، واقعیت همچنان تاریک است. فلسطینیان در غزه همچنان به شدت رنج می‌برند و هیچ مسیر روشنی برای تضمین آزادی گروگان‌های اسرائیلی پدیدار نشده است.

منبع: روسی (RUSI) / تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱

کلید واژه ها: قطر خاورمیانه حمله اسرائیل حمله اسرائیل به غزه حمله اسرائیل به دوحه حمله اسرائیل به حماس حمله اسرائیل به قطر قطر و اسرائیل اسرائیل و قطر حماس


( ۱ )

نظر شما :