صندوق بین المللی پول در فکر استفاده از ثروت کشورهای عربی

شورای همکاری اقتصاد جهان را نجات می دهد؟

۲۵ مهر ۱۳۹۱ | ۱۵:۵۱ کد : ۱۹۰۸۰۱۷ اخبار اصلی اقتصاد و انرژی خاورمیانه
کارشناسان پیش بینی می کنند که صندوق بین المللی پول بپذیرد که در ازای دریافت کمک های مالی از کشورهای ثروتمند شورای همکاری خلیج فارس به آنها تکنولوژی روز دنیا را صادر کند.
شورای همکاری اقتصاد جهان را نجات می دهد؟

دیپلماسی ایرانی: صندوق بین المللی پول حساب ویژه ای روی کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس به خصوص عربستان سعودی برای رویارویی با بحران اقتصاد جهانی باز کرده است، به گونه ای که قرار است خانم کریستین لاگارد زمستان آینده به کشورهای این منطقه سفر کرده و از آنها کمک مالی بگیرد.

به گزارش وب سایت شبکه خبری الجزیره، کارشناسان امور اقتصادی بر ضرورت استفاده از این فرصت تاکید دارند و معتقدند که کشورهای عربی بدین ترتیب می توانند حضور تازه ای را در اقتصاد جهانی تجربه کنند و جایگاه ویژه ای برای خود در چارچوب جامعه مالی جهانی بیابند. آنها بدین ترتیب می توانند قدرت اقتصاد خود را از سوی جامعه جهانی به رسمیت بشناسانند و در دریافت تکنولوژی های پیشرفته روز موفق شوند. همچنین می توانند که دروازه های بازارهای جهانی را به روی کالاهای تولیدی خود بگشایند.

در همین رابطه عدنان احمد یوسف، رئیس اتحادیه بانکداران کشورهای عربی می گوید: «تقویت جایگاه شورای همکاری خلیج فارس در اقتصاد جهانی بسیار مهم است. در صورت نیاز صندوق بین المللی پول می تواند از این کشورها استفاده کند. علاوه بر آن می تواند به این کشورها در تقویت تولید داخلی شان نیز کمک برساند. انتظار می رود میزان تولید کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ظرف 10 سال آینده به بیش از 5 تریلیون دلار برسد که بدین ترتیب کشورهای شورای همکاری دهمین اقتصاد برتر دنیا خواهند شد.»

وی همچنین می گوید: «روشن است که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جزئی از این دنیا هستند و در صورتی که این دنیا به سمت سقوط برود آنها نیز سقوط خواهند کرد برای همین لازم است که از صندوق بین المللی پول حمایت کامل کنند و هر آن چه در توان دارند بدون چشم داشت کمک برسانند.»  

وی در ادامه می افزاید: «البته حمایت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از صندوق بین المللی پول بی استفاده نیز نخواهد بود، این مساله سبب خواهد شد تا اوضاع این کشورها نیز بهبود یابد. حضور عربستان سعودی به عنوان بزرگترین اقتصاد کشورهای عربی که در مجموعه جی بیست نیز عضویت دارد در آینده آثار ایجابی بر افزایش سهم کشورهای این شورا از صندوق بین المللی پول خواهد داشت.»

کارشناسان پیش بینی می کنند که صندوق بین المللی پول بپذیرد که در ازای دریافت کمک های مالی از کشورهای ثروتمند شورای همکاری خلیج فارس به آنها تکنولوژی روز دنیا را صادر کند.

چندی پیش کریستین لاگارد گفته بود که عربستان سعودی آمادگی دارد در حدود 15 میلیارد دلار به صندوق بین المللی پول کمک کند به شرطی که این صندوق از تقویت تولید داخلی آن کشور حمایت کند.

نجیب عبدالله الشامسی، مشاور امور اقتصادی هیئت سرمایه گذاری شورای همکاری خلیج فارس نیز در این باره می گوید: «کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از قدرت چانه زنی و مذاکره بالایی در مقایسه با دوره های گذشته برخوردار شده اند. برای همین انتظار می رود که در ازای کمک به صندوق بین المللی پول شروطی را مبنی بر صدور تکنولوژی غربی به آنها بگذارند. علاوه بر آن اجازه سرمایه گذاری بیشتر بیابند و بتوانند که به طور آزادانه در خارج چیزی را مالک شوند.»

وی همچنین می گوید: «کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نقش بزرگی در اتخاذ تصمیم های اقتصادی و مالی جهان خواهند داشت به شرطی که بتوانند سرمایه گذاری های بیشتری بر آن چه دارند داشته باشند و بتوانند که بالفعل به یک بازیگر مهم در رقابت های اقتصادی جهان تبدیل شوند به گونه ای که باعث شوند که کشورهای غربی به قدرت آنها اعتراف کرده و نیروی آنها را به رسمیت بشناسند.»

وی تاکید می کند، کشورهای شورای همکاری باید به هوش باشند که بدون استفاده بهینه از امکانات خارجی اقدام به سرمایه گذاری در صندوق بین المللی پول نکنند. آنها باید حتما به فکر نسل های آینده باشند. در آینده ما شاهد بحران بزرگ غذا خواهیم بود و غربی ها مجبورند که دست به دامن ما شوند. در طول مدتی که بحران جهانی جریان داشته است، اموال کشورهای خلیج فارس بلعیده شدند، چه کسی در این مدت به ما رحم کرد؟ نباید کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در برابر بحرانی که اروپا و امریکا خودشان ساختند قربانی شوند و همچنین برای بازسازی اقتصادشان به آنها کمک کنند بدون این که کوچکترین چیزی از آنها دریافت کنند.

تهیه کننده: تحریریه دیپلماسی ایرانی

کلید واژه ها: شورای همکاری خلیج فارس صندوق بین المللی پول


نظر شما :