تهران و واشنگتن دوباره دشمن شدند

۳۱ فروردین ۱۳۹۳ | ۱۸:۲۱ کد : ۱۹۳۱۷۴۷ سرخط اخبار

فارین پالسی نوشت: پس از چندین ماه روابط گرم بین ایران و آمریکا، دو کشور هفته ی گذشته بار دیگر به نقش های سابق خود به عنوان دشمن یکدیگر بازگشتند.

به گزارش «انتخاب»، حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل متهم به مشارکت در تسخیر سفارت آمریکا شده است. از سوی دیگر سناتورهای آمریکایی برچسب تروریست! را به او زده اند و همین مسئله منجر به آن شده که دولت اوباما اعلام کند به ابوطالبی ویزا نخواهد داد. نمایندگان مجلس ایران در مقابل می گویند آمریکا قلدربازی در می آورد.

این تنش نشان دهنده ی شکاف و اختلاف ایران و آمریکا نسبت به درک تاریخ مشترک شان است. این مسئله از سوی دیگر ایجاد روابط با حسنه بین دو کشور را دشوار نشان می دهد. باوجود مذاکرات هسته ای، تهران و واشنگتن همچنان دیدگاه های متفاوتی دارند و تلاش دولت روحانی برای تعامل با غرب مدام از سوی تندروها مورد تهدید قرار می گیرد.

از سوی دیگر، حضور تندروهایی در سنا  و کنگره آمریکا موجب سنگ اندازی در این روابط حسنه شده است . بدیهی است که لابی های اسرائیلی و صهیونیست نیز تمایلی به بهبود روابط میان ایران و آمریکا ندارند به همین دلیل با تحریک نمایندگان تندرو موجب می شود روند مذاکرات بیش از پیش دچار اختلال و وقفه گردد . این لابی های قدرتمند حتی از دخالت های مستقیم و علنی نیز برای توقف مذاکرات میان تهران و واشنگتن فروگذار نمی کنند .

با این حال نمی توان از این موضوع چشم پوشی کرد که کینه توزی ها و دشمنی های دیرینه غرب با ایران موجب شده که عدم اعتماد به کشورهای اروپایی و بخصوص آمریکا به یکی از اصول بنیادین نظام جمهوری اسلامی تبدیل شود . حبیب احمدزاده ، فرمانده سرشناس سابق سپاه پاسداران ایران و نویسنده چندین رمان با موضوع جنگ هشت ساله عراق علیه ایران در این باره می نویسد : مقاومت در برابر سلطه گری های غرب یکی از آموزه های اساسی اسلام است که از انقلاب اسلامی غیرقابل تفکیک می باشد .

راسموسن همچنین به نقل از حبیب زاده می نویسد : تصور کنید کودکی گربه ای را در دست گرفته و دائما آن را مورد ضرب و شتم قرار می دهد . وقتی این آزار و اذیت به حد خاصی برسد و گربه هم از دست کودک بگریزد ، نوبت حیوان است که به کودک چنگ بیندازد . واشنگتن سالهای متمادی از تمامی جوانب با ایران دشمنی و خصومت داشته است ؛ از ترور و بمب گذاری گرفته تا حمایت از دشمنان تهران برای ضربه زدن به این کشور . انقلاب اسلامی همان فرصتی بود که ملت ایران برای رهایی از استعمار آمریکا و غرب می خواستند .

احمدزاده در نوشته های خود به مسیر طولانی دشمنی آمریکا با ایران از شش دهه پیش تاکنون اشاره می کند . از کودتای دولت آمریکا و سیا علیه دولت قانونی محمد مصدق در ایران تا ریشه یابی علل خشم دانشجویان تهرانی و حمله به سفارت آمریکا در تهران و تسخیر آن . ایران مدارکی را در رسانه ها منتشر کرد که نشان میداد در سفارت آمریکا بیش از آنکه فعالیت های سیاسی و دیپلماتیک انجام گیرد افراد به جاسوسی و شنود و جمع آوری اطلاعات مشغول بوده اند .

وی در حمایت از اقدام دانشجویان در تسخیر سفارت آمریکا می گوید : آیا انتظار دیگری از ما داشتند ؟ باید اجازه میدادیم ای نمرکز شنود و جاسوسی همچنان در کشورمان به فعالیت خود ادامه دهد ؟ اکنون افشاگری های اسنودن نشان داده است که جاسوسی از سراسر دنیا یکی از اصلی ترین کارهای دولت آمریکاست . مردم ما میدانستند که سفارت آمریکا نه یک سفارت خانه بلکه مرکزی برای شنود مکالمات مردم و جمع آوری مطالبات برای ایجاد جنگ داخلی بود .

فارن پالسی در ادامه مقاله آورده است : شاید بتوان این اقدام دانشجویان ایرانی در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را یکی از نقاط اوج اختلاف در روابط میان تهران و واشنگتن دانست . با این حال نباید این ماجرا را با خصومت هایی که کاخ سفید در سالهای قبل یا بعد این ماجرا علیه ایران انجام داده است ، مقایسه کرد و یکسان دانست  .

حمله ناو جنگی آمریکا به هواپیمای مسافربری ایران در خلیج فارس و کشته شدن 290 شهروند بی گناه ایرانی یکی از خصومت های بی رحمانه است . حمایت بی شائبه و همه جانبه آمریکا از صدام در حمله هشت ساله به خاک ایران یکی دیگر ازاین موارد است . صدام چندین بار از گاز شیمیایی علیه سربازان و شهروندان ایرانی استفاده نمود که توسط غرب برای وی ارسال شده بود .


نظر شما :