بازگشت خلیل زاد به کابل

۱۸ آذر ۱۳۹۱ | ۱۷:۱۶ کد : ۱۹۱۰۰۹۰ سرخط اخبار

زلمای خلیل زاد، سفیر سابق آمریکا در افغانستان با هدف انجام برخی رایزنی ها به منظور تضمین برگزاری انتخابات و انتقال آرام قدرت در این کشور پس از پایان ریاست جمهوری حامد کرزای به کابل بازگشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، بنا به گفته سیاستمداران افغان این مذاکرات سیاسی با هدف کمک به تعیین یک جانشین بالقوه برای حامد کرزای، رئیس جمهوری افغانستان که بتواند با خارج شدن نیروهای خارجی از این کشور در پایان سال 2014 اتفاق نظر را حفظ کند، انجام می شود.

بسیاری از مقام های افغان وغربی معتقدند خلیج زاد ممکن است خود یک کاندیدای بالقوه برای جانشینی حامد کرزای باشد.

خلیل زاد در پاسخ به این سوال که آیا کاندیداتوری برای ریاست جمهوری افغانستان را بررسی می کند پاسخ داد: هدف سفر من این نیست.

خلیل زاد که 61 سال سن دارد در روزهای اخیر در حالی که به عنوان میهمان در کاخ ریاست جمهوری افغانستان اقامت داشته به سیاستمداران مهم این کشور نیز دیدار کرده است.

خلیل زاد به عنوان سفیر آمریکا در افغانستان از سال 2003 تا 2005 نقش مهمی در تقویت قدرت حامد کرزای ایفا کرده و اغلب به طور روزانه با رئیس جمهوری افغانستان دیدار داشت.

وی گفته است سیاستمداران افغانستان باید اطمینان حاصل کنند که تغییر دولت براساس قانون اساسی به طور دموکراتیک و بر پایه نظم صورت می پذیرد.

خلیل زاد افزود: من اینجا هستم تا دستیابی به توافق میان شخصیت های مهم و نیروها در خصوص اتفاق نظر بر مسائل پیش روی کشور را تسهیل کند.

براساس قانون اساسی افغانستان حامد کرزای دیگر نمی تواند برای دور سوم متوالی رئیس جمهوری این کشور شود. با وجود این کرزای هنوز فرد ارجحی را به عنوان جانشین خود اعلام نکرده است. تعدادی از اعضای بلندپایه دولت وی در نشست های اخیر شرکت داشتند.

یکی از این مقامات گفته است این نشست ها درباره کاندیدای جانشین نبود بلکه اول از همه ما باید درباره یک برنامه توافق کنیم.

سیاستمداران افغان خواهان اجتناب از تنش هایی هستند که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 به وجود آمد و بسیاری از حامیان سابق دولت را تبدیل به مخالفان آن کرد و آتش تنش های قومی را نیز شعله ور ساخت. در صورت بروز بحران مشابهی در جریان انتقال قدرت در سال 2014 نیروهای امنیتی افغانستان با خطر چند دستگی رو به رو شده و ممکن است زمینه برای تقویت طالبان فراهم شود.

کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان باید به منظور ایجاد اتفاق نظر سعی در جلب حمایت رهبران قدرتمند ائتلاف شمالی از جمله مخالفان طالبان که نماینده قومیت های تاجیک، ازبک و هزاره است داشته و حمایت پشتون ها به عنوان بزرگترین گروه نژادی در افغانستان را نیز به دست آورد.

ایمال فیضی، سخنگوی حامد کرزای اعلام کرده که رئیس جمهوری افغانستان هنوز جانشینی را در نظر نگرفته و در خصوص میزبانی وی از خلیل زاد نیز مساله ویژه ای وجود ندارد.

فیضی افزود: هر بار که خلیل زاد به اینجا می آید در کاخ ریاست جمهوری اقامت می کند زیرا ایمن تر بوده و راحت تر می تواند مقام ها را ملاقات کند.

خلیل زاد، یک آمریکایی دارای اصالت افغان و از قوم پشتون است که در شهر مزار شریف در شمال افغانستان متولد شده است.

کلید واژه ها: افغانستان حامد کرزای ریاست جمهوری


نظر شما :