افسر پیشین سیا:ایران سلاح هسته‌ای ندارد

۲۵ شهریور ۱۳۹۱ | ۱۴:۱۴ کد : ۱۹۰۶۸۱۹ سرخط اخبار

فیلیپ جرالدی، تمام دلایل اسرائیل برای حمله به ایران را ساختگی دانست و نوشت: ایران قصد حمله نظامی به هیچ کشوری نداشته، سلاح هسته ای در اختیار ندارد و هیچ کشوری را به حمله نظامی تهدید نکرده است.

به گزارش فارس، «آنتی وار» در مقاله ای تحلیلی به قلم "فیلیپ جرالدی" می نویسد: با آغاز ماه سپتامبر و کوچ پرستوها از "گاپسترانو"، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر می کند، این در حالی است که این رژیم به بیشتر قوانین این سازمان پایبند نیست. موضوع فلسطین و تشکیل کشور مستقل فلسطینی از موضوعات مهم این نشست در سال گذشته بود. گفتنی است که اسرائیل همواره با تشکیل کشور مستقل فلسطینی مخالفت کرده است. در سال جاری، موضوع ایران مهمترین موضوع این نشست خواهد بود. قرار است نتانیاهو در سخنرانی خود به طرح مسایل مهمی درباره ایران و تهدید صلح و امنیت جهانی بپردازد.

*سو ءاستفاده نتانیاهو از نقطه ضعف اوباما و رامنی

تاکنون در مورد دیدار نتانیاهو با باراک اوباما و میت رامنی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خبری منتشر نشده است. با توجه به شرایط موجود، احتمال دیدار نتانیاهو با اوباما و رامنی زیاد به نظر می رسد؛ چراکه نتانیاهو، به خوبی از شرایط حساس به وجود آمده آگاهی داشته و قصد دارد از آن به نحو احسن استفاده کند. در این راستا، رامنی به نتانیاهو وعده داد که در صورت پیروزی در انتخابات، با انتقال سفارت آمریکا به "بیت المقدس" موافقت خواهد کرد. در صورت تحقق این امر، آمریکا نخستین کشوری خواهد بود که در شهری مورد مناقشه اقدام به تاسیس سفارت می کند اما بعید به نظر می رسد که اسرائیل تنها به گرفتن این امتیازات اکتفا کند. به اعتقاد کارشناسان، این رژیم به کمتر از جنگ با ایران رضایت نخواهد داد. شایان ذکر است که اسرائیل انتظار دارد که آمریکا در جنگ با ایران از این رژیم حمایت کند.  

*ادعای پوچ مقامات اسرائیل

برخی مطبوعات اسرائیل همواره با انتشار مطالبی در مورد تحریم های اعمال شده بر ضد ایران و مذاکرات 1+5 با تهران (در بحث فعالیت هسته ای)، از اهداف نتانیاهو حمایت کرده اند. در این راستا، مقامات اسرائیل و رسانه های غربی وابسته به آنان می گویند از آنجایی که تهران تاکنون حاضر به توقف غنی سازی اورانیوم نشده، نتیجه می گیریم که تحریم ها کوچکترین تاثیری بر ایران نداشته است. جامعه جهانی (بجز اسرائیل) استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را حق مسلم ایران می داند. گفتنی است که ایران معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را امضاء و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بار ها از تاسیسات اتمی ایران بازدید کرده و در گزارش های خود به عدم انحراف برنامه هسته ای تهران از مسیر قانونی اشاره کرده اند. دلیل مخالفت اسرائیل با غنی سازی اورانیوم و تولید سوخت هسته ای (و حتی تامین آن از خارج) آن است که مدعی است این اقدامات نهایتا ایران را در مسیر تولید سلاح هسته ای قرار می دهد. اتخاذ این موضع از جانب اسرائیل اندکی عجیب به نظر می رسد؛ چراکه هم اکنون کشور هایی مانند مصر، ترکیه و عربستان سعودی دانش فنی لازم برای غنی سازی و تولید سوخت هسته ای را در اختیار دارند. این اظهارات مقامات اسرائیلی در شرایطی صورت می گیرد که سیا و موساد اعلام کرده اند که ایران قصد تولید بمب هسته ای را ندارد

* گزینه نظامی، راه حل اسرائیل در قبال ایران

اسرائیل تمایل دارد که آمریکا به عدم تاثیرگذاری تحریم ها و شکست مذاکرات 1+5 با ایران اذعان کند تا از این طریق، تهران را مسئول شکست گفتگوها و مقصر اصلی این ماجرا معرفی کرده و زمینه حمله نظامی به این کشور را فراهم سازد بنابراین در صورت بروز چنین شرایطی اگر ایران همچنان بر خواست خود اصرار ورزد، تنها راه حل مقابله با جمهوری اسلامی، جنگ خواهد بود. با این وجود، دیدگاه آمریکا در مورد اثرگذاری تحریم ها و نتیجه مذاکرات همچنان مبهم است. در حالی که دولت اوباما دستیابی ایران به سلاح اتمی را خط قرمز آمریکا در قبال ایران دانسته، رامنی و کنگره از توانایی تولید این سلاح ها به عنوان خط قرمز واشنگتن یاد می کنند. با توجه به اینکه ایران هم اکنون این توانایی را دارد، می توان نتیجه گرفت که تهران از این خط رد شده است. از سوی دیگر، دیدگاه اوباما در قبال پرونده هسته ای ایران، به دیدگاه گنگره و جمهوری خواهان نزدیک تر است. رد پیشنهاد تولید سوخت هسته ای در خارج از ایران از سوی اوباما، بیانگر این نکته است که او مذاکرات با ایران را جدی نگرفته است. 

*فشار بی بی بر باراک و رامنی

با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شرایط حساس به وجود آمده، اسرائیل قصد دارد واشنگتن را متقاعد به همراهی تلاویو در جنگ با بزرگترین دشمن خود کند. از این رو، نتانیاهو در جریان دیدار با اوباما و رامنی سعی خواهد کرد آنان را وادار به بیان این نکته کند که هر نوع تحریم و مذاکره با ایران بی اثر است. در صورت عدم پذیرش خواسته های نتانیاهو از سوی اوباما، ممکن است وی اوباما را (در فاصله یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری) به حمله به ایران تهدید کند و یا با استفاده از دوستان خود در "آی پک" و رسانه ها، از رامنی حمایت کند.

*اصرار اسرائیل بر حمله به ایران

زمان و چگونگی حمله هوایی اسرائیل به ایران، از جمله موضوعات دیگری است که در رسانه های غربی مطرح می شود. به گفته مقامات اسرائیل، زمان برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران محدود است؛ چراکه ایران در حال مقاوم سازی تاسیسات هسته ای و انتقال آنها به زیر زمین است که تخریب آنها را دشوار می سازد. از این رو، اسرائیل همواره بر حمله سریع به این تاسیسات تاکید دارد. همزمان، تلاویو احتمال موفقیت آمریکا در حمله به ایران را بیشتر می داند؛ چراکه واشنگتن نسبت به تلاویو بمب افکن ها و جنگ افزار های پیشرفته تری در اختیار دارد و قادر است با استفاده از موشک های کروز و ناو های جنگی، حملات طولانی تری علیه ایران ترتیب دهد. از این رو، ممکن است نتانیاهو در ازای تضمین اوباما مبنی بر همراهی با تلاویو در جنگ با ایران (در صورتی که ایران همچنان بر مواضع خود پافشاری کند)، از ایجاد جنجال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چشم پوشی کند.

* حمله به ایران کاملا غیرقانونی است

پذیرش خواسته های نتانیاهو از جانب رامنی و اوباما، به مثابه معامله با شیطان است. بر اساس قوانین بین المللی، تمامی دلایل ارائه شده برای حمله به ایران کاملا ساختگی و غیرقانونی است؛ چراکه که ایران قصد حمله نظامی به هیچ کشوری را نداشته، سلاح هسته ای در اختیار ندارد و هیچ کشوری را تهدید به حمله نظامی نکرده است. در ادامه سریال دروغ های نتانیاهو، وی درصدد است تا از نیروهای مسلح  ابرقدرت جهان، به عنوان ابزار سیاست خارجی خود استفاده کند. در قبال تمامی این اقدامات آمریکا، نتانیاهو از ایجاد جنجال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرهیز خواهد کرد. گفتنی است که تصمیم آمریکا برای جنگ یا صلح بر دولت این کشور تاثیر می گذارد.

* خطری از جانب ایران، آمریکا را تهدید نمی کند

بر اساس معاهده جنگ عادلانه، کشور ها می توانند برای دفاع از موجودیت خود وارد جنگ پیشگیرانه شوند. از این رو، در مورد اینکه آیا ایران موجودیت واشنگتن را تهدید می کند، دیدگاه های متعددی وجود دارد. به اعتقاد من، ایران موجودیت آمریکا را تهدید نمی کند. در حالی که تجربیات سی سال (سی سالی که از حیات جمهوری اسلامی می گذرد) گذشته بیانگر  محافظه کاری و توجه حکومت ایران به مسائل داخلی خود است، اسرائیل و حامیانش در آمریکا بر این باورند که مقامات ایران عاقلانه فکر نمی کنند اما در واقع این نتانیاهو است که عاقلانه فکر نمی کند و بسیاری از شهروندان اسرائیلی، ژنرال ها و افسران اطلاعاتی نیز، به مخالفت با وی پرداخته اند. این اولین باری نیست که اقدامات نسنجیده یک سیاستمدار اسرائیلی موجب بروز فاجعه می شود. متاسفانه این بار نتانیاهو قصد دارد آمریکا را نیز، با خود به قعر نیستی بکشاند.

کلید واژه ها: آمریکا اسرائیل نتانیاهو اوباما حمله نظامی


نظر شما :