روسیه خوشحال است

شوک به اعضای ناتو با سند استراتژی جدید امنیت ملی امریکا

۲۰ آذر ۱۴۰۴ | ۱۵:۰۰ کد : ۲۰۳۶۶۸۰ اخبار اصلی آمریکا
این سند اتحادیه اروپا «و سایر نهادهای فراملی» را به تضعیف «آزادی سیاسی» و «حاکمیت» و سانسور «آزادی بیان» متهم می‌کند.
شوک به اعضای ناتو با سند استراتژی جدید امنیت ملی امریکا

نویسنده: روبن اف. جانسون، سی و شش سال سابقه در تحلیل و گزارش سیستم‌های تسلیحاتی خارجی، فناوری‌های دفاعی و سیاست صادرات تسلیحات بین‌المللی دارد. جانسون مدیر تحقیقات بنیاد کازیمیر پولاسکی است. او همچنین از بازماندگان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ است. او سال‌ها در صنعت دفاعی آمریکا به عنوان تحلیلگر فناوری خارجی و بعداً به عنوان مشاور وزارت دفاع ایالات متحده، وزارتخانه‌های نیروی دریایی و هوایی و دولت‌های بریتانیا و استرالیا کار کرد. در سال‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۳، او دو جایزه متوالی برای گزارش‌های دفاعی خود دریافت کرد. او دارای مدرک لیسانس از دانشگاه دپاو و مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه میامی در اوهایو با تخصص در مطالعات شوروی و روسیه است. او در ورشو زندگی می‌کند.

دیپلماسی ایرانی: نکات کلیدی و خلاصه – استراتژی جدید امنیت ملی دولت ترامپ در مسکو و پایتخت‌های اروپایی به طور بسیار متفاوتی منتشر می‌شود.

- دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، از این سند به عنوان سندی که «تا حد زیادی با چشم‌انداز روسیه سازگار» است، استقبال کرد، حتی با اینکه مقامات اروپایی طرحی را دیدند که اتحادیه اروپا را به حاشیه می‌راند، از احزاب ملی‌گرای «میهن‌پرست» حمایت می‌کند و روسیه را به عنوان یک تهدید کم‌اهمیت جلوه می‌دهد.

- به نظر می‌رسد استراتژی جدید امنیت ملی ایالات متحده (NSS) همچنین تلاش‌های اروپا برای حفظ اوکراین از طریق طرح PURL را تضعیف می‌کند، علی‌رغم اینکه متحدان موافقت کرده‌اند هزینه‌های دفاعی را به سمت هدف جدید ۵ درصدی واشینگتن افزایش دهند.

- مخالفت عمومی رهبران آلمان، سوئد و لهستان، شکاف فزاینده‌ای را بر سر ارزش‌ها، اوکراین و آینده اتحاد برجسته می‌کند.

اروپا و استراتژی جدید امنیت ملی ایالات متحده: مشکل پیش رو؟

در مسکو، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین و نماینده رسمی مطبوعاتی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، عمدتاً از استراتژی جدید امنیت ملی ایالات متحده (NSS) که توسط دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ارائه شده، تمجید کرده است.

پسکوف در مصاحبه‌ای که روز یکشنبه توسط خبرگزاری دولتی روسیه، تاس، منتشر شد، گفت: «تنظیماتی که [در سند] می‌بینیم... تا حد زیادی با دیدگاه ما سازگار است.» او گفت: «ما این را گامی مثبت می‌دانیم.» اما همچنین افزود که مسکو قبل از هرگونه نتیجه‌گیری قطعی، این سند را تجزیه و تحلیل خواهد کرد.

این سند ۳۳ صفحه‌ای که این هفته توسط کاخ سفید منتشر شد، به نظر می‌رسد نشان می‌دهد که اروپا با «حذف تمدنی» روبه‌روست و مستقیماً روسیه را به عنوان تهدیدی برای ایالات متحده توصیف نمی‌کند. برخی از اولویت‌هایی که این گزارش برجسته می‌کند، مبارزه با نفوذ خارجی در ایالات متحده، پایان دادن به رویه‌های مهاجرت جمعی و رد رویه‌هایی در اتحادیه اروپا و بریتانیاست که به عنوان «سانسور» محکوم شده‌اند.

به طور خاص، همان‌طور که مجله «کانادا پالسی» با انتقاد اظهار نظر کرد، این سند اتحادیه اروپا «و سایر نهادهای فراملی» را به تضعیف «آزادی سیاسی» و «حاکمیت» و سانسور «آزادی بیان» متهم می‌کند. در مجموع، این سند می‌گوید که به نظر می‌رسد NSS تکرار انتقادات جی. دی. ونس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، از رهبران اروپایی در کنفرانس امنیتی مونیخ در ماه فوریه است. این نشریه کانادایی همچنین به تصمیم معاون رئیس جمهوری ایالات متحده برای پیگیری سخنرانی خود با ملاقات «تظاهرآمیز» با رهبر حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان (AfD) اما سپس امتناع از ملاقات با اولاف شولتز، صدراعظم وقت آلمان که در حال کناره‌گیری بود، اشاره کرد. این مجله می‌گوید در این NSS، «دولت ترامپ به حمایت از احزاب «میهن‌پرست» همفکر در دموکراسی‌های لیبرال اروپایی متعهد است که «علیه مهاجرت مبارزه می‌کنند و ملی‌گرایی را ترویج می‌دهند.»

از کارل بیلدت، نخست وزیر سابق سوئد، نقل شده است که به نظر می‌رسد ایالات متحده از نظر سیاسی «به سمت راست افراطی در اروپا» حرکت می‌کند. این اظهار نظر بیلدت و دیگران ناشی از حمایت این سند از «احزاب میهن‌پرست اروپایی» است. این سند اظهاراتی مانند «آمریکا متحدان سیاسی خود در اروپا را تشویق می‌کند تا این احیای روحیه را ترویج دهند» را شامل می‌شود.

تلاش برای حفظ اتحاد

چندین متحد واشینگتن در ناتو تا حدودی از این سند «دلخور» هستند. در اوایل سال جاری، آنها عمدتاً موافقت کرده بودند که با درخواست واشینگتن مبنی بر افزایش هزینه‌های دفاع ملی و نظامی خود به ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی موافقت کنند.

آنها می‌گویند این کار عمدتاً به این دلیل انجام شد که ترامپ بتواند وجهه خود را در برابر مردم آمریکا، به ویژه در میان پایگاه خود، حفظ کند، بسیاری از آنها احساس می‌کنند که ایالات متحده بیش از سهم عادلانه خود برای حمایت از این اتحاد هزینه کرده است.

در اقدامی برای تأمین حداقل برخی از حمایت‌های نظامی ایالات متحده برای اوکراین و حفظ فشار بر مسکو، اعضای اروپایی ناتو به علاوه کانادا با تصمیم ایالات متحده برای توقف ارسال سلاح‌های آمریکایی به اوکراین با هزینه مالیات‌دهندگان آمریکایی موافقت کردند. در عوض، این متحدان تصمیم گرفته‌اند به ابتکار فهرست الزامات اولویت‌بندی‌شده اوکراین (PURL) بپیوندند.

تحت این برنامه، کشورهای عضو ناتو سلاح‌های پیشرفته را از ایالات متحده خریداری و سپس آن را به اوکراین اهدا می‌کنند. در جلسه هفته گذشته وزرای امور خارجه کشورهای عضو در بروکسل، دو بسته  PURLاعلام شد که هر کدام ۵۰۰ میلیون دلار سخت‌افزار نظامی را شامل می‌شد. یکی از این بسته‌ها توسط آلمان، نروژ و لهستان و دیگری توسط آلمان، نروژ و هلند تأمین مالی شد.

اما به نظر می‌رسد NSS جدید تقریباً از همان ابتکار PURL که واشینگتن خود برای آن تلاش کرده بود، انتقاد می‌کند و می‌گوید که اتحادیه اروپا تلاش‌های ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ اوکراین را مانع می‌شود و اظهار می‌کند که ایالات متحده باید «ثبات استراتژیک را برای روسیه دوباره برقرار کند»، که «اقتصادهای اروپا را تثبیت می‌کند.»

شفاف‌سازی و روابط متشنج

به نظر می‌رسد مقامات اروپایی بهترین چهره را در مورد مسائل مطرح شده در NSS نشان دادند و در کنار نگرانی‌های خود در مورد برخی از محتوای سند، اظهارات مثبتی در مورد اهمیت روابط دیرینه خود با ایالات متحده ارائه دادند.

یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان، جمعه گذشته گفت: «ایالات متحده همچنان مهمترین متحد ما در اتحاد [ناتو] خواهد بود. با این حال، این اتحاد بر رسیدگی به مسائل سیاست امنیتی متمرکز است.»

من معتقدم که مسائل مربوط به آزادی بیان یا سازماندهی جوامع آزاد ما، حداقل در مورد آلمان، [در این استراتژی] جایی ندارند.

دونالد توسک، رهبر بلوک سیاسی میانه‌رو لهستان و نخست‌وزیر این کشور، در پستی در رسانه‌های اجتماعی که خطاب به «دوستان آمریکایی» خود منتشر کرد، اظهار داشت که «اروپا نزدیکترین متحد شماست، نه مشکل شما» و به «دشمنان مشترک» آنها اشاره کرد.

او خاطرنشان کرد: «این تنها استراتژی معقول برای امنیت مشترک ماست. مگر اینکه چیزی تغییر کرده باشد.»

منبع: نشنال سکیوریتی ژورنال / ترجمه: سید علی موسوی خلخالی

کلید واژه ها: امریکا ایالات متحده امریکا اروپا اروپا و امریکا اتحادیه اروپا و امریکا امریکا و اروپا دونالد ترامپ سند استراتژی امنیت ملی امریکا ترامپ و اروپا اختلافات ترامپ و اروپا جی دی ونس


( ۱ )

نظر شما :