احیای سازمان انرژی هسته‌ای امارات

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۱۳:۵۸ کد : ۱۹۳۲۵۸۰ سرخط اخبار

شیخ محمد بن زاید آل نهیان ولی عهد ابوظبی دستور تشکیل مجدد شورای اداری سازمان انرژی هسته ای امارات را صادر کرد.

به گزارش فارس،  ولی عهد ابوظبی و جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح امارات متحده عربی دستور تشکیل شورای اداری سازمان انرژی هسته ای این شیخ نشین را به ریاست خلدون خلیفة المبارک صادر کرد.

خالد بن سلطان القاسمی، محمد ساحوه السویدی، سعید بن فاضل المزروعی، مهندس عویضة مرشد المرر، و محمد حمدان الفلاحی و دیوید ویرلین اسکات، از اعضای این شورا هستند.

ولیعهد ابوظبی همچنین دستور تشکیل کمیته اجرایی شورای اجرایی ابوظبی را به ریاست أحمد مبارک المزروعی و عضویت سعید عید الغفلی، أمل عبدالله القبیسی، علی ماجد المنصوری،  اللواء محمد خلفان الرمیثی را صادر کرد.

کشورهای عربی از سال ها قبل برنامه هایی برای به کار گیری انرژی هسته ای تدوین کرده اند. به نظر می رسد مهم ترین برنامه استفاده از انرژی هسته ای در میان این کشورها به عربستان سعودی تعلق دارد که درصدد است تا حدود 20سال آینده به بزرگ ترین تولیدکننده برق هسته ای خاورمیانه تبدیل شود. در این چارچوب قرار است تا سال 2032، 16نیروگاه هسته ای با ظرفیت تولید 6.17 گیگاوات با بودجه حدود 100میلیارد دلار احداث شود. عربستان موافقتنامه هایی در این زمینه با چندین کشور ازجمله ژاپن و فرانسه منعقد کرده و در حال مذاکره با روسیه، جمهوری چک، انگلیس و آمریکاست.

امارات متحده عربی نیز برنامه گسترده ای برای استفاده از انرژی هسته ای دارد. این کشور قصد دارد تا سال 2020، حدود 25درصد از برق تولیدی خود را از نیروگاه های هسته ای بگیرد.ابوظبی ساخت نخستین رآکتور هسته ای خود را به نام برکه 1در ماه جولای سال 2012آغاز کرد. از آن زمان ساخت 3رآکتور دیگر نیز در این شیخ نشین آغاز شده است. شرکت انرژی هسته ای امارات که مسئول این طرح هاست، در بهمن ماه سال گذشته اعلام کرد این طرح ها به میزان 35درصد پیشرفت کرده اند. قرار است برکه 1در سال 2017وارد مدار شود و واحد 2آن یک سال بعد به بهره برداری برسد. براساس برنامه، واحدهای سوم و چهارم آن به ترتیب در سال های 2019و 2020فعال می شوند.

امارات در سال 2012قراردادی را با استرالیا برای تأمین اورانیوم مورد نیاز این رآکتورها بست که براساس آن سالانه 800تن اورانیوم از استرالیا وارد خواهد کرد. کویت دیگر شیخ نشین حوزه خلیج فارس درنظر داشت تا سال 2022، 4رآکتور هسته ای بسازد، اما وقوع سونامی در ژاپن که باعث نشت هسته ای در نیروگاه دائیچی در شهر فوکویاما شد، نظر حاکمان این کشور را برگرداند و آنان کلاً از طرح استفاده از انرژی هسته ای دست کشیدند.

مؤسسه مطالعات انرژی آکسفورد در گزارشی که در دسامبر سال 2012منتشر کرد، تصریح کرد که تولید برق هسته ای گزینه پرهزینه ای برای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است. نویسندگان این گزارش تأکید کردند هزینه های چشمگیر سرمایه گذاری اولیه به همراه میزان بالای هزینه های مختلف در دراز مدت باعث می شود که نیروی هسته ای در مقایسه با نیروگاه های متعارف نفتی و گازی در منطقه ، مقرون به صرفه نباشد. طبیعتاً هزینه دفع زباله های هسته ای و نگرانی های امنیتی منطقه ای هم بر این هزینه ها می افزاید.

کلید واژه ها: انرژی هسته ای ابوظبی


نظر شما :