مسکو تهران را شریک خود در دوران تحریم می داند

تبدیل خاور میانه به ستونی برای روسیه در رویارویی با غرب

۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۰۱۷۴۵۵ اخبار اصلی خاورمیانه
ایران تجربه بسیار زیادی از زندگی در شرایط تحریم ها دارد. مسکو خود را برای تلاش غرب در جهت اعمال فشار اقتصادی و فناوری آماده کرده بود. روسیه خود قادر به تولید محصولات زیادی است، اما برخی کالاها از جمله محصولات شیمیایی را از ایران خریداری می کند.
تبدیل خاور میانه به ستونی برای روسیه در رویارویی با غرب

دیپلماسی ایرانی: طی یک سال اخیر، کشورهای خاورمیانه بارها، به صراحت، اعلام کرده اند که از تفکر منزوی کردن روسیه حمایت نخواهند کرد. این امر نه فقط در افزایش روابط اقتصادی، بلکه در روابط سیاسی نیز منعکس شده است. از جمله، این روند، در موضوع مهمی برای مسکو و غرب مانند رای دادن کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به قطعنامه های ضد روسیه دنبال شد.

مخاطبین نیز در بالاترین سطح در حال توسعه هستند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه علاوه بر مجموعه ای از دیدارها با رهبران منطقه در چارچوب اجلاس سازمان همکاری های شانگهای در سمرقند، گفت وگوهای اساسی با محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد امارات متحده عربی داشت. در واکنش به این امر، تهدیدهای ایالات متحده امریکا اعراب را مورد خطاب قرار داد. حتی، خواسته هایی برای خروج سامانه های پدافند هوایی امریکا از امارات متحده عربی و عربستان سعودی وجود داشت.

اما، خاورمیانه فقط اعراب و ثروتمندترین کشورهای پادشاهی خلیج فارس نیستند. روابط روسیه با ایران ماهیت راهبردی دارد و با ترکیه در بسیاری از زمینه های اقتصادی توسعه یافته و با اسرائیل با وجود بحران سیاسی در این کشور، حفظ روابط بی طرفانه و دور زدن تحریم ها امکان پذیر است.

کریل سمنوف، کارشناس شورای روسیه در امور بین الملل، معتقد است: «سیاست خارجی کشور ما از این جهت است که مسکو موفق شد، منافع متقابل و سطح بالایی از روابط را با کشورهای این منطقه حفظ کند».

صحبت در مورد توسعه روابط روسیه و ایران در سال 2022 میلادی، به جریان اصلی رسانه های گروهی غربی و کابینه های سطح بالا تبدیل شده است. در ماه های اخیر، اتهامات علیه روسیه مبنی بر استفاده از سلاح های ایرانی بیشتر شده است. از سوی دیگر، تهران نیز آخرین فناوری را از مسکو دریافت می کند. همکاری در بخش های غیر نظامی و اقتصادی نیز در حال گسترش است.

سعید غفوراف، خاورشناس، معتقد است: «روسیه و ایران در یک کشتی تحریم قرار دارند. اگر روابط سیاسی قبلی بین دولت ها بهتر از روابط اقتصادی بود، اکنون بخش دوم با بخش اول قابل مقایسه است. با این وجود، همواره، سیاستمدارانی در مسکو بوده اند که مصمم به کاهش روابط با تهران در ازای گسترش گفت وگو با غرب و همچنین، توسعه بیشتر روابط با اسرائیل بوده اند. با این وجود، روسیه موفق می شود در روابط با ایرانی ها، میان اسرائیلی ها و اعراب تعادل برقرار کند.».

ایران تجربه بسیار زیادی از زندگی در شرایط تحریم ها دارد. مسکو خود را برای تلاش غرب در جهت اعمال فشار اقتصادی و فناوری آماده کرده بود. روسیه خود قادر به تولید محصولات زیادی است، اما برخی کالاها از جمله محصولات شیمیایی را از ایران خریداری می کند.

منبع: وزگلیاد (روسیه) / تحریریه دیپلماسی ایرانی

کلید واژه ها: ایران و روسیه روسیه ایران جمهوری اسلامی ایران ولادیمیر پوتین همکاری ایران و روسیه خاورمیانه روسیه و امارات


( ۱۶ )

نظر شما :

محمد ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۷:۱۱
به امید روزی که پرچم مقابله با روسیه در کشور ما بالاخره به اهتزاز درآید و انتقام قرنها ظلم و ستم روسها را از آنها بگیریم . هیچ کشوری در طول تاریخ به اندازه روسیه علیه ایران دشمنی نکرده است . به اربابان روسی و نوچه های داخلی اش می گوییم مرگ بر روسیه
آسمان ریسمان ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۰:۲۷
عجیب است که در همین نوشته، با کمال وقاحت ابراز میکند ما موفق شده ایم هم با ایران و هم با اسرائیل روابط خوب راهبردی داشته باشیم
ابراهیم قدیمی ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۵:۲۲
ایا ایالات متحده وبخصوص حزب دموکرات میتواند خود را از سیاست های جنگ طلبانه برژینسکی رها کند۔فکر نمی کنم۔ تئوریسین اشنا با شرایط جدید جهانی کم دارند۔مگر انکه جوانها در سنا وکادر اجرائی روی کار ایند۔امریکا نیاز به سیاستمدارانی جوان وپروستریکا در کنگره وکادر اجرائی دارد۔با این پیرمردهائی که پایشان لب گور است ودر جوانی اموزش دیده اند رها شدن امریکا وجهان از جنگ و مشکلات امکان پذیر نیست۔