هشدارها را دریابید

سخنی دوستانه با رئیس جمهور در آستانه سفری خطرناک به قراباغ

۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۰۰ کد : ۲۰۳۳۷۰۳ اخبار اصلی آسیا و آفریقا
احسان موحدیان در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: اسرائیل در جای جای قراباغ که دو سال است به طور کامل به تصرف باکو درآمده حضور گسترده دارد و این فعالیت ها در پوشش اقدامات اقتصادی و تجاری با هدف جاسوسی از ایران انجام می‌شود. اجلاس اکو نیز در مرکز قراباغ یعنی شهر خانکندی (استپاناکرت) برگزار می شود. آیا شما نگران شرایط امنیتی این شهر که پس از کوچ اجباری ارامنه از آن خالی از سکنه شده است، نیستید؟
سخنی دوستانه با رئیس جمهور در آستانه سفری خطرناک به قراباغ

دیپلماسی ایرانی: آقای دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران قصد دارد برای شرکت در اجلاس اکو در روزهای ۱۲ و ۱۳ تیرماه به قراباغ سفر کند. در این زمینه نکات زیر قابل ذکر است:

۱.  چند روز قبل شما در تماس با رئیس جمهوری آذربایجان راستی آزمایی ورود ریزپرنده های متجاوز اسرائیل از خاک باکو به ایران را خواستار شدید. رئیس جمهور آذربایجان در دیدار با سفیر ایران در باکو این نوع ادعاها را با بی ادبی «جفنگیات» نامید و رسانه های دولتی باکو هم تندترین فحاشی ها را نثار ایران کردند.

بدیهی است طرح این موضوع با علم به تبعات آن و پس از دریافت اطلاعات محرمانه نظامی و ساعت ها جلسات کارشناسی در عالی ترین سطوح انجام شده است. سفر به خاک کشوری که ظن همدستی آن با اسرائیل در جنگ علیه ایران وجود دارد و سوای از این مساله، افکار عمومی شبهات زیادی در مورد فعالیت های ضدایرانی سران باکو دارند، به فاصله کوتاهی بعد از جنگ اسرائیل علیه ایران چه توجیهی دارد؟ به خصوص در شرایطی که باکو نه تنها هیچ تحقیقی در این زمینه انجام نداده، بلکه رسانه های دولتی آن با گستاخی شدید و توهین های بی سابقه به رهبر معظم انقلاب اسلامی، مردم ایران و تمدن و تاریخ کشورمان در روزهای اخیر نشان دادند که درخواست و رفتار مودبانه تشدید توهمات آنها در مورد ضعف ایران را باعث می شود و قرار نیست آنها از سیاست شرمنده سازی و تلاش برای طلبکاری دائمی دست بردارند. اصولا از نظر شما سفر به کشوری که پایگاه نیروهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل است و هم آذربایجان و هم اسرائیل به این مساله اذعان دارند با سه اصل عزت و حکمت و مصلحت که قرار بود حاکم بر سیاست خارجی ایران باشد، سازگاری دارد؟

۲. اسرائیل در جای جای قراباغ که دو سال است به طور کامل به تصرف باکو درآمده حضور گسترده دارد و این فعالیت ها در پوشش اقدامات اقتصادی و تجاری با هدف جاسوسی از ایران انجام می‌شود. اجلاس اکو نیز در مرکز قراباغ یعنی شهر خانکندی (استپاناکرت) برگزار می شود. آیا شما نگران شرایط امنیتی این شهر که پس از کوچ اجباری ارامنه از آن خالی از سکنه شده است، نیستید؟ با توجه به برگزاری رویدادهای مختلف اکو در شهرهای خالی از سکنه یا شهرهایی که افرادی تازه‌وارد با هویت‌های نامشخص به آنها کوچ داده شده‌اند، هیچ دغدغه خاطری ندارید؟ آیا فکر نمی کنید اسرائیل از فرصت حضور شما در منطقه ای که در آن نفوذ امنیتی و اطلاعاتی بی قید و بندی دارد برای سوءاستفاده و اقدامات خطرناک علیه شما و هیئت ایرانی استفاده کند؟ آیا به سناریوهای مختلف در این زمینه فکر کرده اید و برای واکنش به آنها آماده هستید؟

۳.  باکو به طور قطع از فرصت این اجلاس برای پیشبرد طرح صهیونیستی – تورانی جهان ترک و ناتوی ترکی و جعل هویت و تمدن ترکی اخوانی برای قراباغ که یادگارهای حضور ایران در جای جای آن وجود دارد، ولی باکو در حال محو آنهاست، استفاده خواهد کرد. برای این سناریوسازی‌ها، تبلیغات مسموم رسانه ای و جنگ فرهنگی چه آماده کرده اید و چه در چنته دارید؟ مطمئن باشید علیف کینه شما را به علت بیان این نکته که نظامی گنجوی یک بیت شهر ترکی ندارد به دل گرفته است و به شیوه خود موضوع را جبران می کند!

۴. منطقه قراباغ یک منطقه ارمنی نشین بوده و ساکنان آن در سال ۲۰۲۳ با نقض قوانین اولیه حقوق بشری به علت تهدیدات جانی و خشونت حاکمان باکو به کوچ اجباری و ترک خانه و کاشانه خود مجبور شدند. هدف علیف از برگزاری نشست اکو در قراباغ خالی شده از ساکنان بومی، کسب مشروعیت برای این اقدام خود و جلب نظر مساعد کشورهای عضو اکو برای حمایت از اقدامات خود در این منطقه است. مقام معظم رهبری بر تعلق قراباغ به باکو تاکید کردند که این امر محقق شد. ولی بر حفظ حقوق ارامنه قراباغ نیز تاکید داشتند که این فرمایش ایشان با کوچاندن اجباری ۱۲۰ هزار ساکنان این منطقه توسط ارتش باکو در تضاد است.


خروج ارامنه از باکو، دست اسرائیل را برای اقدام در این منطقه، تاسیس پایگاه های نظامی و اطلاعاتی جدید، ایجاد فرودگاه های نظامی تازه در فضولی و زنگیلان و لاچین و اشراف بر خاک ایران بازگذاشت. تماشاگری ایران در تحولات قفقاز خسارات سنگینی را به آینده کشور تحمیل کرده است. حضور شما در قراباغ در این شرایط چه توجیهی دارد؟ مگر قرار است به رقبا به خاطر تهدید منافع ملی ایران و اقدام علیه خودمان شادباش بگوییم؟ مگر ما ادعای دفاع از حقوق بشر اسلامی را نداریم؟ اخراج عده ای بی گناه از خانه و کاشانه شان خلاف حقوق بشر اسلامی نیز هست و این کار تفاوتی با آواره کردن اجباری فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی ندارد. اسرائیل هم در غزه و هم در باکو که به لانه دوم آن تبدیل شده است، یک سیاست را ترویج می کند: پاکسازی اجباری ساکنان بومی برای به خطر انداختن امنیت ایران. سکوت ایران در ماجرای اخراج ارامنه پای اسرائیل را به قراباغ باز کرد و حالا رئیس جمهوری ایران دوباره به منطقه خطر می‌رود. ما هنوز خاطره سقوط هلیکوپتر آقای رئیسی پس از بازگشت از مرز ایران با آذربایجان را فراموش نکرده ایم.

۵. اصرار بر این سفر در شرایطی که سفر قبلی شما به باکو جز برقراری پروازهایی بین دو طرف و بازگشایی بانک ملی دستاورد مهم دیگری نداشت، چه فایده ای دارد؟ وقتی علیف حتی حاضر به باز کردن مرز زمینی با ایران علی‌رغم اصرارهای مکرر نیست و تمام توان و قدرت خود را با همکاری اسرائیل متوجه تضعیف ایران کرده است و سفر قبلی ثابت کرد این سیاست ها قرار نیست هیچ تغییری بکند، چرا ایران باید در عالی ترین سطح در اجلاس اکو شرکت کند.

آقای پزشکیان، در نهایت اگر قرار است چشم در چشم با علیف صحبت کنید، تاکید کنید ایران با هر کشور همسایه ای که خاک و فضای هوایی خود را در اختیار اسرائیل قرار می دهد برخورد جدی خواهد کرد. به صراحت بگویید ایران توجه به حق بازگشت ارامنه به خانه و کاشانه اجدادی آنها و رعایت حقوق بشر در مورد این افراد را خواستار است تا سفر شما به قراباغ تا حدی قابل توجیه باشد. در غیر این صورت بنده این سفر را تله ای تلقی می کنم که جهیدن از آن بسیار دشوار و مستلزم هوشمندی فراوان و درک پیچیدگی های ژئوپلتیک و ژیواکونومیک منطقه قفقاز است. المؤمن کیس. زیرک و باهوش باشید! والعاقبه للمتقین
 

کلید واژه ها: ایران جمهوری آذربایجان آذربایجان ایران و آذربایجان ایران و ارمنستان باکو احسان موحدیان مسعود پزشکیان قراباغ اکو کشورهای عضو اکو اجلاس اکو الهام علیف اسرائیل آذربایجان و اسرائیل و ایران آذربایجان و اسرائیل


( ۳۸ )

نظر شما :

خسرو ۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۴:۱۶
سالهاست که استاد موحدیان درخواست دارد ایران وارد جنگ با آذربایجان شده و قره باغ را به ارمنستان واگذار کند سالهاست که پیش بینی می کند تا یک هفته آذربایجان با جنگ زنگه زور را تصرف خواهد کرد و ادعای وجود پایگاه اسرائیل در آذربایجان که اگر راست می گوید باید اثبات کرده و مختصات آنرا به نیروهای مسلح بدهد تا همراه دیگر پایگاه‌های اسرائیل نابود شوند و ... من هم پیشنهاد می کنم در صورت درگیری با آمریکا ، اینبار پایگاه آمریکا در ارمنستان هدف گرفته شود مثل عراق --- در ضمن پیشنهاد می کنم احزاب مخالف در ارمنستان در انتخابات ریاست جمهوری بعدی ، استاد موحدیان را کاندیدا کنند
مجید ۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۴:۵۸
کاتولیک‌تر از پاپ یعنی موحدیان ، ارامنه راضی شدن این راضی نمیشه
بهمن ۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۵:۴۰
عنوان مقاله بیشتر تهدید آمیز است تا دوستانه ، یعنی کلمه دوستانه را که آوردی یعنی تاکیدا تهدید. البته جناب موحدیان خسته نشده از این همه تلاش بیهوده ، که واقعا قابل تقدیره و باید مجسمه ایشان در مرکز ایروان نصب شود.
عبدالرضا ۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۵:۴۱
در مورد پاکسازی قومی در قره باغ پاکسازی تورکها از این منطقه را از یاد برده اید در ضمن حمایت از حقوق قره باغ به شما ربطی ندارد مگر اینکه حقوقی از انها دریفت کرده باشید
ایرانی ۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۱۶:۵۵
همان ابعاد سقوط هلیکوپتر رئیس جمهور سابق هم تحلیل شده است. نقش اسراییل و باکو در خرابکاری های اخیر کاملا مشخص است.
حسن كريم زاد ۱۱ تیر ۱۴۰۴ | ۲۳:۴۸
یاشاسین آزربایجانیم
عبادی سعید ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۰۰:۱۶
پزشکیان تورک است و با افتخار به یک کشور تورک زبان سفر می‌کند. فضولی به فارسها نمانده
ابراهیم قدیمی ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۰۳:۱۷
مطمین باشید رابطه علیف و افغانستان واسرائیل حول محور مواد مخدر است.اسراییل در کار توزیع مواد مخدر جهانی ومصرفی خودبا توجه به جمعیت که بسیار زیاد است نقش فعال دارد.دلایل مستدلی موجود است.
علی ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۰۹:۰۵
آقای موخدیان چرا شما این همه به جنگ ایران با آذربایجان علاقه مند هستید؟کشور در گیر یک جنگ بزرگ با اسراییل و آمریکاهست و تنهای تنها باید از موجودیت خود دفاع کنیهیچ گشور و نهادی خاضر نشده و نیست از ما آنگونه که اروپا از اسراییل حمایت می کند پشتیبانی کند،مشکل حضور اتباع خارجی از افغانی بچگیر تا عرب و پاکستانی ،نفوذ موساد در لایه لایه جامعه که نتیجه آن شهادت بعترین های میهن بود.حال که باید سران مملکت تلاشهای دیپلماتیک بکنند و جلوی تهاجم را بگیرند حال که باید تلاش کنند. بیش از این از گردونه رقابت با کشورهای همسایه عقب نیفتیم شما آدرس اشتباه می دهی،لطفا جواب بدهید چرا این قدر دوست دارید ایران با آذربایجان وارد جنگ شود؟
فرزاد ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۰۹
بنده به عنوان یکی از مخاطبان آقای موحدیان به ایشون همان توصیه ای میکنم که جماعت پانترک دویست دلاری به ایشون میکنن.مدتی استراحت و دست برداشتن از توضیح واضحات و بدیهیات برای عده ای که سود و بهره شون تو نفهمیدنه ..
چمران ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۱:۳۵
فکر نمی کنم تهدیدی برای جان جناب پزشکیان در جریان سفر به ارتساخ پیش بیاید ایشان که مادرش کرد و پدرش آذری می باشد شوربختانه خودشان را ترک و متعلق به جهان ترک می داند و همه می دانند که چاقو دسته اش را نمی برد! اما آنچه که تهدید می شود منافع ایران و ایرانی است که ایشان قول دادند از آنها دفاع کنند. کمتر کسی است نداند که نفت اسرائیل از نفت استخراج شده در زیر دریای مازندران ما بوده و حاکم بادکوبه با قیمت ارزان در اختیار رژیم کودک کش صهیونیستی قرار می دهد. سوخت جتهای جنگنده که تبریز شهر سردار و سالار ملی و رشت شهر میرازا کوچک جنگلی را بمباران نمودند از همان نفت می باشد. جناب پزشکیان چگونه می توانید دست کسی را بفشارید که سوخت جنگندهائی را که مغز و قلب کودکان و زنان ایران را نشانه گرفت وقیعانه فراهم نمود؟!
ناشناس ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۵۲
یک سفر نمایش که خروجی آن فقط باد کردن بیشتر الهام است . مطلقا تفکر منسجمی در دیپلماسی خارجی نداریم . جایی که نباید برویم ، می رویم و جایی که باید برویم نمی رویم . نشست و برخواست با یه مشته گدا چه نفعی برای ما دارد ؟ آنهم گداهایی که تمام وجودشان را به اسراییل اجاره داده اند .
م ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۳:۲۷
اسرائیل و آمریکا و فرانسه و روسیه و اروپا همه در ارمنستان جمعند. آمریکا بزرگترین سفارت متطقه را در ارمنستان دارد که بیشتر کارهای تحسسی انجام میدهد‌ نیر‌های آمریکایی تجهیزات شنود و شناسایی استقرار کردند و اروپا گروه ۲۰۰ نفره دیدبانی فعال در ارمنستان دارد. چرا یکبار هم نشده اتهاماتی از این دست بر ارمنستان وارد نمی‌کنید. ارمنستانی که تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم هم نکرد. نارحتی شما از استقرار حاکمیت و تمامیت ارضی آذربایجان و رشد و توسعه آن هست. شما تحمل اقتدار سیاسی و اقتصادی ‌و نظامی آذربایجان را ندارید و هر چقدر این اقتدار قوت میگیرد حسادت و کینه شما عمیقتر می‌شود. بهتر منطقی فکر کنید و از فرصت بدست آمده، مفری برای تقویت کشور و نجات آن پیدا کنید نه اینکه فضای منازعه دیگری برای ایران باز کنید. هر چند تنفر در وجود شما خیلی ریشه‌دار هست که علاج آن فقط دید بی‌طرفانه و قضاوت عادلانه می‌تواند باشد.
م. راد ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۴:۰۱
متاسفانه قومگرایی، همانطور که پیش بینی می شد، یکی از شاخصه‌های اصلی دولت داری آقای پزشکیان است. نمی دانم آخر رژیم تروریست پرور و صهیونیست علیف به غیر از شر و دردسر چه چیزی برای ایران داشته و دارد که آقای پزشکیان برای بار دوم به دیدارش می شتابد؟! حتی اگر سرمان را مثل کبک زیر برف کنیم و دشمنی ها و مزدوری رژیم باکو برای اسرائیل و آلوده بودن دستانش به خون هموطنانمان را نادیده بگیریم، اما لااقل صبر می کردید که علیف هم یکبار به ایران بیاید بعد دوباره تشریف می بردید! آقای پزشکیان اعتبار ایران را تا حد یکی از استان های رژیم آذربایجان پایین آورده!!
پیمان ۱۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۴:۰۳
باید مانند ترامپ به علی اف بگه که آذربایجان قرع باغ نخجوان مال ایرانه و