ظن دست داشتن اسرائیل

آنچه از آتش سوزی های اخیر در ایران برداشت می شود

۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۰ کد : ۲۰۰۳۰۸۸ اخبار اصلی خاورمیانه
تحلیل های ارائه شده از مسکو به این اشاره می کند که اسرائیل در حوادث اخیر همچون آتش گرفتن بزرگترین کشتی ایرانی در ماه ژوئن و غرق شدن آن در ساحل بندر جاسک دست داشته است. به طوری که آرتیمی شارابف، نویسنده روسی در مقاله ای با عنوان عملیات خرابکاری علیه ایران، صبر تهران تا کی ادامه خواهد یافت؟ آتش زدن کشتی ایرانی و آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران را به تلاش گسترده نتانیاهو برای کسب دستاورد سیاسی مرتبط کرد.
آنچه از آتش سوزی های اخیر در ایران برداشت می شود

نویسنده: عبدالرحمن الطریری

دیپلماسی ایرانی: با پایان یافتن دور پنجم مذاکرات میان ایران و کشورهای گروه 1+5 در وین، به نظر می‌رسد پیشرفت زیادی در نتایج مذاکرات و برخی جزئیات حاصل شده که مستلزم دور ششم مذاکرات است، به ویژه درباره مقاصد جدی ایران به سمت سلاح هسته ای و نگاه آن به توافق به عنوان فرصتی برای نفس کشیدن است.

دور ششم با نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی برای بررسی دو گزارشی آن همزمان شده که این دو گزارش تاکید می کند به اطلاعاتی که علت وجود آثار اورانیوم غنی شده را در سه مرکز ایرانی توضیح دهد، دست نیافته است.

با توجه به عوامل غیرهسته ای در مذاکرات که در وین رخ نمی دهد، بلکه در تنش آفرینی با غزه و علیه اهدافی در داخل ایران رخ داد که بیانگر تشدید تنش از سوی اسرائیل برای کشاندن ایران به جنگ برای از بین بردن مذاکرات است. مهمترینِ این حملات، حمله به تاسیسات نطنز در ماه آوریل همزمان با آغاز مذاکرات وین بود.

تحلیل های ارائه شده از مسکو به این اشاره می کند که اسرائیل در حوادث اخیر همچون آتش گرفتن بزرگترین کشتی ایرانی در ماه ژوئن و غرق شدن آن در ساحل بندر جاسک دست داشته است. به طوری که آرتیمی شارابف، نویسنده روسی در مقاله ای با عنوان عملیات خرابکاری علیه ایران، صبر تهران تا کی ادامه خواهد یافت؟ آتش زدن کشتی ایرانی و آتش سوزی در پالایشگاه نفت تهران را به تلاش گسترده نتانیاهو برای کسب دستاورد سیاسی مرتبط کرد.

اگر سقوط جنگنده اف 5 ایران را به این ضربات اضافه کنیم، تصویر گسترده تری از توانمندی های نظامی ایران و میزان متضرر شدن آن از تحریم ها از چند دهه پیش پیدا می‌کنیم. ایران تصویری از قدرت نظامی خود برای مصرف داخلی و نیز تصویری نشان می دهد که در بازدارندگی حملات خارجی سهیم باشد که این مساله از زمان ترور (شهید) فخری زاده دانشمند هسته ای تا زمان حملات اخیر محقق نشده است.

ایرانی که در ساخت پهپادها و موشک ها و هسته ای پیشرفت کرده است، ما شاهد ضعف بزرگ در بخش هواپیمایی نظامی و سامانه دفاعی هوایی و پسرفت در بخش دریایی در سطح مدیریت نبرد هستیم و تجهیزات آن قدیمی و فرسوده است. به عنوان مثال ایران، این کشتی را که چند روز پیش غرق شد، در سال 1984 میلادی تحویل گرفته بود. 

اما درباره هواپیماهای نظامی ایران کافی است به حوادثی که طی سال های اخیر رخ داده است، نگاه کنیم؛ در سال 2016 چهار فروند هواپیما سقوط کرد و خلبانانش بلافاصله کشته شدند. از اینجاست که اهمیت حمایت از بازوهایی همچون حزب الله، حوثی ها و الحشد الشعبی را درک می کنیم به طوری که این بازوها می توانند دستاوردهایی را محقق کنند که امکان تحقق مستقیم آن از سوی ارتش و سپاه پاسداران ایران وجود ندارد، همانطور که این نبرد در زمین دیگران به مثابه دودی است که ضعف ایران را در صورت وقوع نبرد در جغرافیای آن می‌پوشاند.

اگر این استراتژی اسرائیلی پس از نتانیاهو ادامه یابد، با وجود صبری که ایران در تحمل درد ناشی از آن از خود نشان می دهد و با وجود عامل مهم یعنی مسیر عملکرد آمریکایی در مدیریت رابطه میان تهران و تل آویو به شکل گسترده ای بر نتایج مذاکرات وین تاثیر خواهد گذاشت.

منبع: عکاظ / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: ایران و اسرائیل ایران و امریکا مذاکرات وین اقدامات خرابکارانه خرابکاری اسرائیل احیای برجام


( ۷ )

نظر شما :

ابراهیم قدیمی ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۵:۴۴
مطمئنا مسئولان ایرانی صحت وباطل بودن این نظریه را میدانند۔گرچه پی درپی بودن این حوادث کمی شک اور است ولی احتمال اینکه حادثه بوده باشند زیادتر است۔مسئولان در مورد کشتی و پایگاه دزفول با توجه به نظامی بودن انها سکوت کرده اند ودر مورد پالایشگاه حادثه را تاکید۔ ما درموردحادثه تاسف اور پایگاه دزفول وکشتی خارک تخصصی نداریم۔هرچه مسئولان بگویند میپذیریم۔اینگونه حوادث در کشورهای پیشرفته هم حادث میشوند۔اخبار انرامیخوانیم۔
اشکان ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۰:۰۷
شبکه ان اچ کی ژاپن تو برنامه آسیا این ساید یک برنامه پخش میکرد که گفتگوی زنان داعشی قزاقستان(ترکیب قزاق و حتی روسی مسلمان شده با موهای بوند و چشمان آبی) بازگشته از سوریه نشان میداد که پتانسیل بالقوه بالای رادیکالیسم دینی در آسیای میانه را نشان میداد و خطر داعش برای روسیه و چین از میزان خطرش برای آمریکا کتر که نیست بیشتر نیز هست بنا به موارد سین کیانگ و اویغورها(که ایران اصلا حرفی از انها نمیزند) و چچن و ترامپ با زیرکی بسیار یک منطقه نا مان و هزیه بر(هزینه سیاسی نظامی انسانی و اقتصادی و حتی دینی) به ارمغان گذاشت برای بلوک شرق ایران و روسیه و چین
زیتون ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۸
الان داری پز شبکه مزدورت را در ارتش میدی.....اولا این شبکه به امریکا وصله نه اسرائیل(اسرائیل گور نداره که کفن داشته باشه).....دوما این شبکه قدمتش به کودتا نوژه و تحریک صدام برای حمله به ایران جهت ممانعت از انحلال ارتش ایران برمیگرده.....40 سال گذشته و ما خوب میدونیم از کجا خوردیم(پرنده ای که ادای زخمی شدن را در میاره)......بازی بازی میکنیم تا امریکا دلش به یه مشت کج و کوله خوش باشه(سرمایه گذاری) ......