اخبار اصلی - آرشیو

اولویت مذاکره بر جنگ در سیاست خارجی دونالد ترامپ
تمایز دیپلماتیک واشنگتن و تل‌آویو در قبال تهران

اولویت مذاکره بر جنگ در سیاست خارجی دونالد ترامپ

در حالی که دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده دیروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در رم برگزار شد، افشاگری اخیر روزنامه نیویورک‌تایمز درباره طرح اسرائیل برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، ابعاد جدیدی از اختلافات میان واشنگتن و تل‌آویو را آشکار کرد. این افشاگری، که از سوی مقامات اسرائیلی به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین نشت‌های اطلاعاتی در تاریخ این کشور توصیف شده، نشان‌دهنده تمایز آشکار میان رویکرد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و سیاست‌های تهاجمی اسرائیل در قبال ایران است. در این میان، تأکید دونالد ترامپ بر مذاکره و دیپلماسی به‌جای تقابل نظامی، بارقه‌ای از امید برای کاهش تنش‌ها در منطقه ایجاد کرده است.

ادامه مطلب
از تقابل نظامی به دیپلماسی
فروردین ۱۴۰۳ در برابر ۱۴۰۴

از تقابل نظامی به دیپلماسی

یکی از نکات کلیدی در بهار ۱۴۰۴، کمرنگ شدن گزینه‌های تنش‌زا مانند «دیگو گارسیا» است. پایگاه نظامی دیگو گارسیا در اقیانوس هند، همواره به‌عنوان گزینه‌ای بالقوه برای اقدام نظامی آمریکا علیه ایران مطرح بوده است. این کلید واژه در دو هفته اول فردین ماه سال جاری سایه یک تنش احتمالی را بر سر ایران گسترانیده بود با این حال، آغاز مذاکرات و تمرکز بر راه‌حل‌های دیپلماتیک در نیمه دوم فرودین ماه، احتمال استفاده از این گزینه را تا حدی کاهش داده است. البته، این گزینه همچنان غیرفعال نیست و در صورت شکست مذاکرات، می‌تواند دوباره به‌عنوان اهرمی برای فشار بر ایران مطرح شود.

ادامه مطلب
بازگشت فشار حداکثری دولت جدید ترامپ+دانلود فایل
پرونده میدل ایست اینستیتیوت

بازگشت فشار حداکثری دولت جدید ترامپ+دانلود فایل

آنچه پیش رو دارید توسد موسسه میدل ایست اینستیتیوت تهیه شده و توسط وبسایت دیپلماسی ایرانی ترجمه و در اختیار خوانندگان قرار می گیرد. انتشار این پرونده به معنای تایید آن توسط دیپلماسی ایرانی نیست و صرفا برای آگاهی خوانندگان محترم دیپلماسی ایرانی منتشر شده است.

ادامه مطلب
هماهنگی های ایران و روسیه پیش از دور دوم مذاکرات؟!
نگاهی به سفر عراقچی به مسکو

هماهنگی های ایران و روسیه پیش از دور دوم مذاکرات؟!

سفر‌ عراقچی به روسیه که با تقدیم پیام رهبر انقلاب، گفت‌وگوهای فشرده‌ و هماهنگی در آستانه دور دوم مذاکرات همراه بود، می‌تواند مبین نوعی هماهنگ‌سازی دیپلماتیک دو‌طرفه تهران و مسکو باشد.

ادامه مطلب
ثبات، میانجیگری یا هر دو؟
واکاوی اهمیت و اهداف سفر خالد بن‌سلمان به تهران

ثبات، میانجیگری یا هر دو؟

اگر‌چه گفته می‌شود ‌سفر خالد بن‌سلمان پس از چهار ماه برنامه‌ریزی صورت گرفت، اما از نظر زمان‌بندی، این حضور در مقطعی حساس انجام شد. هم‌زمانی این سفر با دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و ایالات متحده که از امروز (شنبه) آغاز می‌شود، بر اهمیت آن افزوده است و پیام‌هایی روشن برای بازیگران بین‌المللی، به‌ویژه واشنگتن، به همراه دارد. این رویداد می‌تواند نشانه‌ای از تمایل عربستان به ایفای نقشی فعال‌تر در میانجیگری میان تهران و واشنگتن باشد. در پیوست نکته مذکور و بر اساس برخی گزارش‌ها، در دیدارهای خالد بن‌سلمان با مقامات کشورمان، احتمال آمادگی عربستان برای میانجیگری در گفت‌وگوهای ایران و آمریکا مورد توجه قرار گرفته است. ریاض‌ که پیش‌تر تجربه میزبانی نشست صلح اوکراین را دارد، می‌تواند از این ظرفیت برای تسهیل مذاکرات تهران و واشنگتن استفاده کرده و به این‌ ترتیب‌ وزن دیپلماتیک خود را در عرصه منطقه‌ای و جهانی تقویت کند. این موضوع از آن‌رو اهمیت دارد که نتایج مذاکرات ایران و آمریکا، تأثیر مستقیمی بر سیاست‌های امنیتی، دفاعی و دیپلماتیک عربستان و به‌طور کلی خاورمیانه خواهد داشت.

ادامه مطلب
وحشت از محله‌ای در پاریس
بیست و چهارمین بخش از کتاب «غریبه»

وحشت از محله‌ای در پاریس

دیگر هیچ وقت به آن محل برنگشتم. خاطره دوران نوجوانی‌ام که در گذشته در آنجا سپری کرده بودم را همان‌جا رها کردم. اگر کسی می توانست گذشته را ببخشد، فکر می کنم خیلی وقت پیش آن را بخشیده بودم.

ادامه مطلب
اعتقاد ما این است که ارتباط میان ایران و عربستان برای هر دو طرف مفید خواهد بود
تقدیم پیام پادشاه عربستان به رهبر انقلاب

اعتقاد ما این است که ارتباط میان ایران و عربستان برای هر دو طرف مفید خواهد بود

«خالد بن سلمان»، وزیر دفاع عربستان سعودی عصر امروز در دیدار با رهبر انقلاب اسلامی پیام پادشاه این کشور را تقدیم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای کرد. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار تاکید کردند: اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هردو کشور مفید خواهد بود و دو کشور می‌توانند تکمیل‌کننده یکدیگر باشند.

ادامه مطلب
طرح‌های هسته‌ای ناپلئونی فرانسه
پاریس رویاپردازی می کند؟

طرح‌های هسته‌ای ناپلئونی فرانسه

واقع‌بینانه‌ترین «بنیان» برای بازدارندگی هسته‌ای پان‌اروپایی می‌تواند نیروهای هسته‌ای فرانسه باشد. ایده خوبی است که نگاهی دقیق‌تر به این نیروها بیندازیم و چشم‌انداز «گسترش چتر هسته‌ای فرانسه بر اتحادیه اروپا» را بررسی کنیم.

ادامه مطلب
آیا ایران دکترین نظامی و هسته‌ای خود را تغییر می‌دهد؟
با تشدید فشارها و تهدیدهای امریکا و اسرائیل

آیا ایران دکترین نظامی و هسته‌ای خود را تغییر می‌دهد؟

تشدید فشارها و تهدیدهای امریکا و اسرائیل علیه ایران موجب مطرح شدن این دو پرسش شده است که آیا مداخله نظامی علیه ایران صورت خواهد گرفت و آیا ایران دکترین نظامی خود را تغییر خواهد داد؟

ادامه مطلب