آرشیو اخبار

نبرد ایران و اسرائیل؛ آیا مکانیزم‌های بین‌المللی صلح جهانی شکست خورده‌اند؟
پیش‌بینی چهار سناریو

نبرد ایران و اسرائیل؛ آیا مکانیزم‌های بین‌المللی صلح جهانی شکست خورده‌اند؟ جدید

عبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: آن‌چه بیش از همه برجسته می‌شود، فروپاشی تدریجی مفهوم صلح جهانی است. رؤیای صلحی که پس از جنگ جهانی دوم با تأسیس سازمان ملل و نهادهای وابسته آن شکل گرفت، امروز بیش از همیشه به یک خاطره‌ی محو تبدیل شده است.

ادامه مطلب
تجاوزات اسرائیل و تغییر نگاه جهان عرب به ایران
آخرین پروژه استعمار در لحظات پایانی‌اش کورکورانه به هر سو تعدی می‌کند

تجاوزات اسرائیل و تغییر نگاه جهان عرب به ایران جدید

شرمین نروانی در گفت‌وگویی که در اختیار دیپلماسی ایرانی قرار گرفته است، می‌گوید: جنگ ۱۲ روزه اخیر میان ایران و اسرائیل نشان داد که فقدان عمق جغرافیایی، این رژیم را در برابر ضربات به زیرساخت‌های نظامی، راهبردی، اقتصادی و خدماتی‌اش به‌شدت آسیب‌پذیر کرده است. به همین دلیل، تل‌آویو اکنون در تلاش است به‌طور ناامیدانه‌ای دست به گسترش سرزمینی بزند، غافل از آن‌که حفظ این مناطق بدون دسترسی دائمی و مستقیم به خزانه آمریکا—که خود در بحران به‌سر می‌برد—غیرممکن است.

ادامه مطلب
اخراج افغانستانی ها از همزیستی تا تنش
اقدامی که درمانی بدتر از درد است

اخراج افغانستانی ها از همزیستی تا تنش جدید

حسن صفرخانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: * اگر ایران بتواند از ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مهاجرین افغانستانی استفاده کند، به‌جای آنکه آنان را به دشمن تبدیل کند، می‌تواند متحدانی وفادار در افغانستان داشته باشد.

ادامه مطلب
برنامه هسته‌ای و سناریوهای پیش‌رو
جدول زمانی و روش کار غرب پس از تعیین ضرب الاجل برای تهران چگونه خواهد بود؟

برنامه هسته‌ای و سناریوهای پیش‌رو جدید

کوروش احمدی می نویسد: ضرب‌الاجلی که وزیر خارجه فرانسه تا پایان ماه آگوست (۹ شهریور) برای شروع روند فعال‌کردن سازوکار ماشه اعلام کرد، تقابلات جاری درباره برنامه هسته‌ای ایران را وارد مرحله جدیدی کرد. این اعلام از آنجا که بعد از تماس وزرای خارجه آمریکا، انگیس، فرانسه و آلمان انجام شد، می‌تواند به معنی هماهنگی آنها درباره این جدول زمانی و روش کار باشد.

ادامه مطلب
دیکتاتوری دوحزبی
ساختار سیاسی و حزبی ایالات متحده، چالش‌های حزب سوم و ابتکار ایلان ماسک

دیکتاتوری دوحزبی جدید

یالات متحده آمریکا از زمان شکل‌گیری نظام سیاسی مدرن خود در اواخر قرن هجدهم، تحت سلطه یک نظام دوحزبی متشکل از دو حزب اصلی دموکرات و جمهوری‌خواه قرار داشته است. این دو حزب از سال ۱۸۵۲ تمامی انتخابات ریاست‌جمهوری را برده‌اند و از سال ۱۸۵۶ کنترل کنگره را در دست داشته‌اند. نظام انتخاباتی آمریکا، به‌ویژه کالج انتخاباتی و قوانین سخت‌گیرانه دسترسی به برگه‌های رأی در ایالت‌ها، به‌طور ساختاری به نفع این دو حزب عمل کرده و ورود احزاب سوم را به شدت دشوار کرده است. 

ادامه مطلب